Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verslaafd aan geluk

Paperback Nederlands 2008 9789025427993
Niet leverbaar.

Samenvatting

Mensen lijken tegenwoordig wel verslaafd aan geluk. Als we geen pillen slikken, dan lezen we diepgravende artikelen over hoe we in twaalf stappen, of tien, of in een handomdraai het geluk kunnen bereiken. Tevreden en opgewekt zijn, dat is wat we willen. Een blij en rimpelloos bestaan, een aaneenschakeling van gelukkige momenten. Het lijkt wel een guerrilla tegen somberheid of melancholie als u alle zelfhulpboeken op de geplaveide weg naar het geluk naast elkaar zet. Bah!
Want wie zegt in vredesnaam dat we allemaal gelukkig móeten zijn? Waar staat geschreven dat we geen somber moment, geen spleen, geen blues meer mogen voelen.

Laat u niet ringeloren door mensen die willen dat 'Alles goed?' met een uitbundig 'Ja!' beantwoord wordt. Omhels uw depressievere kant voor de broodnodige zelfreflectie en creativiteit. Want laten we eerlijk zijn: had Van Gogh zo goed geschilderd als zijn broer hem een potje prozac had toegestopt? Had Emily Dickinson zonder haar somberste gedachten zulke mooie poëzie kunnen schrijven? En hoe prachtig melancholisch is Moby Dick van Herman Melville! Dat boek had hij nooit geschreven als hij altijd maar opgeruimd door het leven had gestapt...

Specificaties

ISBN13:9789025427993
Trefwoorden:geluk
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:175
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1

Expertrecensies (1)

Verslaafd aan geluk
Joep Schrijvers | 13 april 2008
Eric Wilson schreef een prachtig boek over het hedendaagse geluk. Eigenlijk is het een herwaardering van somberte en zwaarmoedigheid. Hij behandelt uitvoerig de relatie tussen innovatie, creativiteit en melancholie. Zijn pijlen richt hij op het suffe, cliché achtige geluk van winkelcentra, pretparken en Happy Meals.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eric Wilson

Eric G. Wilson is hoogleraar Engels aan de Wake Forest University in North Carolina.

Andere boeken door Eric Wilson

Inhoudsopgave

Inleiding

De Amerikaanse droom
Man van verdriet
Vruchtbare melancholie
Vreselijke schoonheid
Conclusie

Bibliografische noten
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verslaafd aan geluk