Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Groene intelligentie

Wat we kopen kan de wereld veranderen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789025433871
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie het milieu wil redden, kan proberen zijn consumptiegedrag ingrijpend te veranderen. Maar hoe doet u dat? Daniel Goleman is de eerste die een psychologische oplossing zoekt. In 'Groene intelligentie' beschrijft hij hoe we onze mentaliteit én ons gedrag kunnen aanpakken.

Maar als consument kunt u het niet alleen, simpelweg omdat u niet altijd bewust bent van de gevolgen van uw koop- en consumeergedrag. Waar vind ik informatie over mijn aankoop? Welk product bevat schadelijke ingrediënten? Echt veranderen, zegt Goleman, is pas mogelijk met hulp vanuit het bedrijfsleven. Bedrijven horen het publiek duidelijk te informeren over de consequenties van consumptie. Het is te laat om maar te blijven kopen zonder erbij na te denken, en daarom is groene intelligentie nu zo belangrijk.

Specificaties

ISBN13:9789025433871
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:305
Uitgever:Olympus
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2012
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (3)

Groene intelligentie
Mireille Schrijnemaekers | 22 januari 2010
Daniel Goleman heeft met 'Ecological Intelligence' een veelzijdig boek geschreven over de op handen zijnde informatierevolutie met betrekking tot onze ecologie. Hij schrijft vanuit de aanname dat de meeste consumenten de juiste keuzes willen maken, maar dat iedereen zich afvraagt wat die dan zijn. Tot nu toe werden onderwerpen als milieu, gezondheidsbedreigingen en kinderarbeid ééndimensionaal behandeld. Problemen worden geïsoleerd van andere bekeken en opgelost. Goleman daarentegen belicht in circa 250 pagina's alle aspecten en invalshoeken die van invloed zijn op de ecologie.
Lees verder
Groene intelligentie
Brigitte Hoogendoorn | 11 september 2009
De aanschaf van 'Groene Intelligentie' van Daniel Goleman is een investering die zich zo heeft terugverdiend. Na het lezen van dit boek wilt u voorlopig niets meer aanschaffen en is elk volgend bezoek aan de supermarkt niet langer een kwestie van gedachteloos uw karretje volladen maar een ware confrontatie met uw eigen keuzes. Goleman maakt ons feilloos bewust van onze achteloosheid over het verband tussen onze levenswijze en de gevolgen daarvan voor de planeet. Hoewel het eerste deel voor velen confronterend zal zijn is het vooral ook een boek dat aan oplossingen werkt en doorspekt is met veelbelovende initiatieven die ons in staat zullen stellen een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen.
Lees verder
Groene intelligentie
Eric van Arendonk | 3 augustus 2009
Groen wordt hot, zo lijkt het. Plak ergens het label groen op en het verkoopt. En nu een boek 'Groene intelligentie', hoe verzint Daniel Goleman het? De ondertitel 'Het belang van ecologie voor een eerlijke markt' draait de rollen om en neemt een eerlijke markt als uitgangspunt. Dat geeft mij als lezer hoop en zet aan tot actie.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Daniel Goleman: ‘Mensen moeten slimmer met hun emoties omgaan’
Jeroen Ansink 14 mei 2012 Een wereldverbeteraar en verspreider van nieuwe ideeën. Daniel Goleman is de man achter emotionele, sociale en Groene intelligentie. ‘Managers vonden het aanvankelijk niet passend om het woord ‘emotie’ in een bedrijfscontext te gebruiken.’

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Inhoudsopgave

1. De verborgen kosten van wat we kopen
2. 'Groen' is een illusie
3. Wat we niet weten
4. Ecologische intelligentie
5. Het nieuwe rekenen
6. De informatiekloof
7. Volledige openheid
8. Gepraat, vertrouwen en rumoer
9. Fair en square
10. De opwaarste spiraal
11. De chemische hutspot
12. De amygdala gaat uit winkelen
13. Lastige vragen
14. Beter en beter
15. Bedenkingen
16. Goed verdienen door goed te doen

Dankwoord
Noten
Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groene intelligentie