Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Zij denkt dus zij bestaat

Over vrouwen, mannen en denken

Paperback Nederlands 2008 9789026321320
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Denken vrouwen anders dan mannen? Bestaat er zoiets als een vrouwelijke filosofie? In 'Zij denkt dus zij bestaat' laten vijftien filosofes vanuit hun ervaring, kennis en specialisatie hun licht schijnen over het denken van vrouwen.

Heleen Dupuis vraagt zich af hoe het mogelijk is dat het 'redeneren als een man' eeuwenlang de norm is geweest. Désanne van Brederode legt in een dialoog juist bloot dat vrouwelijke zelfkennis en de daarbij behorende scrupules niet altijd een verrijking voor het denken zijn. Joke J. Hermsen neemt in vogelvlucht de geschiedenis van het vrouwelijk denken door. Mari Huijer verdiept zich in het mannelijk en vrouwelijk denken over tijd: waarom laat Martin Heidegger de tijd beginnen bij de dood en Hannah Arendt bij de geboorte? En Stine Jensen zet zich af tegen het beeld van de vrouwelijke filosoof als sidekick.

'Zij denkt dus zij bestaat' is een prikkelende en verrassende verzameling essays van filosofes die op zeer uiteenlopende manieren met hun vak bezig zijn. De bundel is samengesteld door Manon Duintjer en Nelleke Noordervliet schreef een voorwoord.

Specificaties

ISBN13:9789026321320
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:190
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2015
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stine Jensen

Stine Jensen publiceerde onder meer Turkse vlinders, Het broekpak van Olivia Newton-John en het kinderboek Lieve Stine, weet jij het? Voor televisie maakte ze de reisserie Licht op het Noorden en het filosofieprogramma Dus ik ben.

Andere boeken door Stine Jensen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zij denkt dus zij bestaat