Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sorry hoor

hoe oprechte excuses je relaties kunnen veranderen

Paperback Nederlands 2016 9789026336652
Niet leverbaar.

Samenvatting

Sommige mensen zeggen overal sorry voor, terwijl anderen het juist niet uit hun mond kunnen krijgen. Harriet Lerner onderzoekt al haar hele carrière de excuses in al zijn facetten en heeft een overtuigende theorie ontwikkeld over wat beide kampen drijft.

‘Het spijt me’ zeggen heeft pas betekenis als degene die sorry zegt dat op een oprechte manier doet. Halve of neppe excuses (‘Het spijt me als ik je heb gekwetst’) kunnen de pijn juist verergeren, terwijl een werkelijk betekenisvolle manier van spijt betuigen relaties kan redden.

Lerner gaat in op wat goede excuses behelzen en hoe je deze ook in ingewikkelde situaties kunt aanbieden. Ze besteedt ook aandacht aan de gekwetste partij die aan de ontvangende kant staat en bijvoorbeeld de neiging moet weerstaan te makkelijk te vergeven. Met prachtige anekdotes uit haar therapiepraktijk en Lerners kenmerkende humor, biedt Sorry hoor een heldere gids in het herstellen van verloren vertrouwen en een diep inzicht in menselijke relaties.

Specificaties

ISBN13:9789026336652
Trefwoorden:relaties
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Sorry hoor - Een zegenrijk boek
Aart G. Broek | 24 april 2017
De kern van effectief leiderschap is de moed om je te verontschuldigen, zo stelt de psychotherapeute Harriet Lerner ter afsluiting van haar boeiende studie Sorry hoor.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Harriet Lerner

Dr. Harriet G. Lerner is psychotherapeute en een internationaal deskundige op het gebied van vrouwenpsychologie. Ze heeft tal van boeken en wetenschappelijke publicaties op haar naam staan, zoals Huwelijkse voorwaarden, Waarom vrouwen liegen en Dans van woede. Haar Dans van woede werd een internationale bestseller en een standaardwerk over het belang van woede.

Andere boeken door Harriet Lerner

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sorry hoor