Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De voedselfuik

Waarom eten we zo ongezond...en kunnen we daar niet mee stoppen?

E-book Epub Nederlands 2023 9789026359637
Direct te downloaden

Samenvatting

De voedselfuik van Chris van Tulleken, van podcast A Thorough Examination with Drs Chris and Xand en Operation Ouch!, is hét boek over de verwoestende effecten van ultrabewerkt voedsel.

Het ligt niet aan jou.
Het ligt aan het voedsel.

Waarom proppen we ons vol met ongezond eten en hoe komt het dat we daar maar niet mee kunnen stoppen? Welkom in het nieuwe 'eettijdperk', waarin de meeste calorieën die we binnenkrijgen afkomstig zijn uit ultrabewerkt voedsel, voedsel dat industrieel wordt ontworpen dat het verslavend is.

Wat we eten wordt bepaald door het voedsel om ons heen, de prijs en hoe het op de markt wordt gebracht. In The Sunday Times-bestseller 'De voedselfuik' laat dr. Chris van Tulleken zien wat ultrabewerkt voedsel echt doet met ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet (hint: niets goeds!).

Te lang is ons verteld dat we 'gewoon' andere keuzes moeten maken, terwijl we in een tijdperk leven waarin ons dat vrijwel onmogelijk wordt gemaakt. Dit is geen dieetboek, maar het zal wel leiden tot gewichtsverlies. Het is ook geen verhandeling over het milieu, maar zal de planeet wel helpen. Van Tulleken biedt perspectief en presenteert oplossingen. Hij doet dat op een toegankelijke manier met als rode draad het persoonlijke verslag van zijn ingewikkelde relatie met ultrabewerkt voedsel – als dokter en als vader.

Fascinerend, maar ronduit angstaanjagend onderzoek naar ons geïndustrialiseerde voedselsysteem. - The Sunday Times

Specificaties

ISBN13:9789026359637
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:347
Druk:1
Verschijningsdatum:18-8-2023
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De voedselfuik - ‘Een grondig onderzocht verhaal’
Freija van Duijne | 28 februari 2024
Een steeds groter deel van ons voedsel komt uit pakjes, zakjes en potten met vrolijke etiketten vol positieve claims. Het smaakt lekker, het is gemakkelijk en niet te duur. Maar overgewicht en welvaartsziektes nemen toe. Chris van Tulleken deed onderzoek naar de gevolgen zijn van dit nieuwe voedsel op onze gezondheid. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Inleiding 9

I Wacht even, wat zit ik te eten?
1 Waarom zit er bacterieel slijm in mijn ijs? De uitvinding van upf 23
2 Doe mij maar vijf schaaltjes Coco Pops: de ontdekking van upf 39
3 Natuurlijk, ‘ultrabewerkt voedsel’ klinkt slecht, maar is het écht een probleem? 63
4 (Ik kan niet geloven dat het geen) steenkoolboter is: het ultieme upf 80

II Maar kan ik niet gewoon in de gaten houden wat ik eet?
5 De drie tijdperken van eten 91
6 Hoe ons lichaam werkelijk calorieën beheert 113
7 Waarom niet suiker het probleem is… 123
8 … of gebrek aan lichaamsbeweging 137
9 … of gebrek aan wilskracht 153
10 Hoe upf onze hersenen hackt 168

III O, dus daarom ben ik onrustig en heb ik buikpijn!
11 upf is voorgekauwd 189
12 upf ruikt vreemd 199
13 upf smaakt raar 212
14 Additievenangst 228

IV Maar daar heb ik toch al voor betaald?
15 Ontregelde lichamen 245
16 upf vernietigt de traditionele diëten 257
17 Wat Pringles werkelijk kosten 271

V Maar wat moet ik dan in vredesnaam doen?
18 upf is ontworpen voor overconsumptie 293
19 Wat we de overheid kunnen vragen 310
20 Wat je moet doen als je wilt stoppen met het eten van upf 326

Noten 329
Dankbetuiging 369
Register 378

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De voedselfuik