Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ilias en Odysseia

Paperback NL 2018 9789028282438
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het eerste boek van de westerse literatuur, de Ilias uit de achtste eeuw voor Christus, is misschien ook het beste wat ooit geschreven is. De Griekse held Achilleus heeft zich na een ruzie met legerleider Agamemnon teruggetrokken uit de Trojaanse Oorlog. Pas als zijn geliefde Patroklos is gesneuveld, werpt Achilleus zich weer in de strijd, om hem te wreken. Het grote epos over de gruwelen van de oorlog, eerzucht en wraak, maar ook over liefde en vriendschap, is tot in onze tijd ongelooflijk invloedrijk gebleven.

De Odysseia, het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje is een van de meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhalen ooit. Na de Trojaanse oorlog vervolgt Odysseus zijn weg met een tien jaar durende zwerftocht naar zijn vaderland Ithaka. Zijn vrouw Penelopeia probeert daar de grijpgrage vrijers van zich af te houden, terwijl Odysseus de indrukwekkendste avonturen beleeft. Imme Dros’ vertaling van dit epos over trouw en eer, angst en verlangen groeide uit tot een succes van formaat.

De Ilias en Odysseia, vertaald door Imme Dros, verschijnen voor het eerst samen als één, zeer aantrekkelijke en voordelig geprijsde uitgave.

Specificaties

ISBN13:9789028282438
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:912
Uitgever:Uitgeverij Van Oorschot
Verschijningsdatum:7-11-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ilias en Odysseia