Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Mentaliseren bij de borderline persoonlijkheidsstoornis

Praktische gids voor hulpverleners in de ggz

Paperback Nederlands 2012 9789031351107
Verkooppositie 7837
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Mentaliseren is het kunnen begrijpen van je eigen gedrag en dat van anderen in termen van gedachten, wensen, gevoelens en ideeën. Het vermogen tot mentaliseren wordt in de jeugdjaren ontwikkeld en is cruciaal bij het aangaan van constructieve en intieme relaties. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis beschikken in de regel over een gebrekkige mentalisatiefunctie.

Daardoor hebben ze last hebben van emotionele schommelingen, ze zijn impulsief en ondervinden problemen op het interpersoonlijke en sociale vlak.Mentaliseren bij de borderline persoonlijkheidsstoornis is een praktische uitwerking van het succesvolle boek 'Psychotherapy for borderline personality disorder'.

Op een begrijpelijke, toegankelijke en theoretisch onderbouwde wijze beschrijven Fonagy en Bateman de klinische praktijk. De beginnende hulpverlener kan de strategieën en technieken herkennen en leren toe te passen. Maar ook de meer ervaren clinicus treft in dit boek voldoende theorie aan om de meest effectieve therapie bij deze populatie in de dagelijkse praktijk te integreren.

Deze gids bevat naast een uitgebreide beschrijving van de mentalisatietechnieken veel klinische voorbeelden en stap–voor–stap adviezen voor de diagnostiek van mentalisatie en interpersoonlijke relaties. Daarnaast biedt het een overzicht van veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden, evenals een checklist voor gebruik bij de klinische beoordeling van mentalisatie.

Specificaties

ISBN13:9789031351107
Rubriek:Psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:222
Druk:1
Verschijningsdatum:24-10-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Fonagy

Peter Fonagy is Freud Memorial Professor psychoanalyse aan het University College London en directeur van het Anna Freud Centre in Londen.

Andere boeken door Peter Fonagy

Over Anthony W. Bateman

Anthony W. Bateman is als psychiater onder andere verbonden aan St. Ann’s Hospital, Barnet, Enfield en University College London.

Andere boeken door Anthony W. Bateman

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mentaliseren bij de borderline persoonlijkheidsstoornis