Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Oogheelkunde

Gebonden Nederlands 2016 9789031399253
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Dit boek biedt de huisarts een geheel op de huisartspraktijk gerichte hulp bij de interpretatie van oogheelkundige klachten en het te volgen beleid. De opzet van de auteurs is de oogheelkunde voor de huisarts toegankelijker en efficiënter toepasbaar te maken in de dagelijkse praktijk.
Tijdens het spreekuur is de huisarts vooral gebaat bij ondersteuning in het klachtgericht redeneren en daarom is zoveel mogelijk gekozen voor een hoofdstukindeling op basis van de klacht waarmee de patiënt met een oogprobleem zich meldt. Door het ruimschoots invoegen van kenmerkende casuïstiek is de specifieke problematiek herkenbaar gemaakt. Ieder hoofdstuk is tevens voorzien van illustraties die werden gekozen met in gedachten de omstandigheden waaronder het oogheelkundige onderzoek in de huisartsenpraktijk plaatsvindt.
Ieder hoofdstuk bevat naast een uitvoerige beschrijving van de klachten achtergrondinformatie, bedoeld als verdiepingsstof over het onderwerp dat aan de orde is. Naast de klachtgerichte kern van het boek zijn enkele hoofdstukken toegevoegd die de tweedelijnsdiagnostiek, het oogheelkundige onderzoek in de huisartsenpraktijk, de praktijkinrichting en de vaardigheden en de anatomie behandelen, alsmede een lijst met veel gebruikte afkortingen.
Uitgebreide literatuuropgaven zijn achterwege gelaten. Wel wordt aan het eind van ieder hoofdstuk een leesadvies gegeven, waar nog extra informatie over het betreffende onderwerp gevonden kan worden.

Specificaties

ISBN13:9789031399253
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Druk:3
Verschijningsdatum:8-4-2016
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jack de Waard

Jack de Waard geeft samen met Bart Godding leiding aan FairField Training & Coaching; ze kennen de doelgroep als geen ander. Ze begeleiden dagelijks managers en medewerkers van bedrijven waar mensen hun handen uit de mouwen steken.

Andere boeken door Jack de Waard

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oogheelkunde