Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek taalbeleid basisonderwijs

Paperback Nederlands 2010 9789033479281
Vandaag voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Samenvatting

Hoe werk je aan taalbeleid in de basisschool? Het is een vraag die veel leerkrachten en directies zich stellen. In dit boek wordt alle belangrijke informatie over taalbeleid op de basisschool bij mekaar gebracht. Hoe kan je de taalontwikkeling van kleuters en leerlingen van het lager onderwijs stimuleren? Hoe omgaan met taal in leergebieden als wiskunde, wereldoriëntatie en muzische vorming? Hoe taalvaardigheid evalueren? Hoe schrijf je een taalbeleidsplan? En hoe werk je met een team dat taalbeleid uit?

In dit boek worden deze vragen beantwoord, en geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit de school- en klaspraktijk. De voorbeelden komen zowel uit het kleuteronderwijs als uit het lager onderwijs. Dit boek is daarom een absolute aanrader voor kleuterleidsters, leerkrachten en directies, studenten en docenten van de lerarenopleiding en schoolbegeleiders.

Specificaties

ISBN13:9789033479281
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Druk:1
Verschijningsdatum:20-4-2012
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kris Van den Branden

Kris Van den Branden is lerarenopleider en docent aan de KU Leuven en ouder van drie schoolgaande dochters. Hij was jarenlang woordvoerder van het Steunpunt Gelijke Onderwijskansen. Hij is gepassioneerd door alles wat met onderwijs te maken heeft en heeft een torenhoog respect voor leerkrachten. Hij ziet onderwijs als een krachtige hefboom voor een beter leven en een betere wereld.

Andere boeken door Kris Van den Branden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek taalbeleid basisonderwijs