Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Geweldloos verzet in gezinnen

Een nieuwe benadering van gewelddadig en zelfdestructief gedrag van kinderen en adolescenten

Paperback Nederlands 2015 9789036809481
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Agressief en zelfdestructief gedrag stelt menig ouder, leraar en hulpverlener voor een dilemma. Of het nu gaat om geweld, woede-uitbarstingen, liegen, stelen of om extreme angst, dwang, schoolverzuim of internetverslaving, met regelmaat wordt gepleit voor een 'hardere' aanpak, maar escalatie ligt dan op de loer. Een effectief alternatief is te vinden in de basisprincipes van 'geweldloos verzet' waarin vastberaden verzet (zonder dreigen en straffen) en positieve aanwezigheid (zonder toegeven) worden gecombineerd. Gesteund door hun netwerk leren gezagsdragers om zowel hun gezag als de relatie met het kind op een positieve manier te herstellen. Van (on)macht naar kracht!

Dit boek opent met een bespreking van Gandhi's methode van geweldloos verzet en de toepassing daarvan binnen de context van het gezin. Inzicht in escalatieprocessen tussen opvoeders en kinderen kan helpen bij het voorkomen daarvan. Het boek bevat een praktische handleiding met heldere en concrete instructies voor ouders. Daarmee kunnen zij de principes van geweldloos verzet direct in praktijk brengen. Verder wordt aandacht besteed aan specifieke thema's als geweld tegen broers en zusjes, kinderen die het gezin 'terroriseren', het belang van samenwerking tussen ouders en leerkrachten en de toepassing van geweldloos verzet in de gemeenschap.

Deze tweede druk bevat een geheel herziene handleiding met enkele nieuwe interventies. Nieuw is ook de bijlage met een aangepaste handleiding voor gezinnen met kinderen en/of opvoeders met een verstandelijke beperking.

Het boek is geschreven voor therapeuten, hulpverleners en opvoeders die in werk of gezin geconfronteerd worden met gewelddadig en zelfdestructief gedrag van kinderen. Het biedt inzicht in processen die dit gedrag in stand houden en praktische handvatten voor het doorbreken hiervan.

Specificaties

ISBN13:9789036809481
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:29-10-2015
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Haim Omer

Haim Omer is hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Tel Aviv, Israël.

Andere boeken door Haim Omer

Over Eliane Wiebenga

Eliane Wiebenga is klinisch-psycholoog in het Lorentzhuis, centrum voor systeemtherapie, opleiding en consultatie te Haarlem.

Andere boeken door Eliane Wiebenga

Inhoudsopgave

Geweldloos verzet.- Escalatieprocessen.- Handleiding voor ouders.- Geweldloos verzet in de praktijk.- geweld tegen broertjes en zusjes.- kinderen die de baas in huis worden.- Ouders en leerkrachten: samen sterk.- Geweldloos verzet in de gemeenschap.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geweldloos verzet in gezinnen