Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De dokter en digitalisering

Gebonden Nederlands 2019 9789036821605
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Dit boek creëert een overzicht voor zorgprofessionals, beleidsmakers en patiënten van de belangrijkste ontwikkelingen van de digitalisering in de zorg. De zorg wordt anders georganiseerd en het beroep van de zorgprofessional verandert ingrijpend. Het boek geeft handvatten om met veranderende zorgprocessen om te gaan, (bijvoorbeeld met nieuwe e-healthtoepassingen), maar plaatst deze veranderingen ook in perspectief.
De dokter en digitalisering laat daarnaast zien hoe de verhouding tussen zorgprofessional en patiënt is veranderd. De tijd van paternalistische zorgverlening is voorbij en heeft plaatsgemaakt voor een wereld waarin de patiënt centraal staat en zelf de regie heeft. Dit vraagt om andere vaardigheden van zowel de arts als patiënt.
De dokter en digitalisering geeft achtergrond bij innovatie in de zorg, reflecteert op ethische dilemma’s die hiermee samenhangen en beschrijft mogelijkheden waarmee de patiëntervaring van onze zorgverlening verbeterd kan worden.
Iris Verberk-Jonkers (internist-nefroloog en CMIO van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam) en Felix Kreier (kinderarts en CMIO van het OLVG in Amsterdam) zijn de redacteuren. Verschillende zorgprofessionals werkten mee aan het boek.

Specificaties

ISBN13:9789036821605
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:179
Druk:1
Verschijningsdatum:3-6-2019
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Felix Kreier

Dr. Felix Kreier promoveerde in het Nederlands Herseninstituut, op de invloed van hersengebieden op overgewicht. Als kinderarts heeft hij onder andere een specialistisch spreekuur, voor kinderen met overgewicht in Amsterdam.

Andere boeken door Felix Kreier

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De dokter en digitalisering