Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek leefstijlgeneeskunde

De basis voor iedere praktijk

Gebonden Nederlands 2020 9789036823234
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek geeft artsen (in opleiding), praktijkondersteuners en verpleegkundigen, apothekers, paramedici, ggz-medewerkers en andere professionals in en om de zorg een heel praktisch en actueel overzicht van de leefstijlgeneeskunde. Wat is het? Wat werkt en wat niet? En hoe kan ik het inzetten in mijn klinische praktijk, met en bij mijn patiënten?
Tot voor kort werd leefstijl vooral gezien als een middel ter preventie van aandoeningen. In toenemende mate worden voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving ook succesvol ingezet bij de behandeling van chronische aandoeningen.
In dit boek presenteren vooraanstaande hoogleraren de evidence en goede praktijkvoorbeelden op hun vakgebied.
Dit boek behandelt preventie en behandeling van veel voorkomende aandoeningen vanuit het perspectief van de leefstijlgeneeskunde. Het geeft context en praktische handvatten over hoe mensen te motiveren en te bewegen tot een andere leefstijl. Een aanrader voor iedereen die werkt in de zorg en die zich wel eens afvraagt of het ook anders kan; meer gezondheid en kwaliteit van leven, minder medicijnen en bijwerkingen, meer eigen regie van patiënten en meer werkplezier.

Specificaties

ISBN13:9789036823234
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:340
Druk:1
Verschijningsdatum:8-4-2020
Hoofdrubriek:Gezondheid

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maaike de Vries

Maaike de Vries (1972) is gezondheidswetenschapper, gepromoveerd aan het Radboudumc. Ze werkte vervolgens als inhoudelijk en strategisch manager op verschillende plekken in de gezondheidszorg. In 2008 richtte ze samen met Kees Kraaijeveld en Frank Kalshoven de sector Zorg van De Argumentenfabriek op. Als chef Zorg geeft ze daar nu leiding aan. Maaike publiceert regelmatig, is een veelgevraagd dagvoorzitter en weet mensen te inspireren met haar energie. www.argumentenfabriek.nl

Andere boeken door Maaike de Vries

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek leefstijlgeneeskunde