Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Voeten en infecties

Paperback NL 2023 9789036829168
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek helpt voetzorgverleners om infecties aan voeten en onderbenen eenvoudig te herkennen. Het beschrijft infecties met bacteriën, virussen en parasieten en richt zich daarbij vooral op (medisch) pedicures, podotherapeuten en podologen.

Voeten en Infecties bespreekt infectieziekten van de huid, die zich aan de voeten of de onderbenen manifesteren. Vanzelfsprekend worden de meest voorkomende infectieziekten behandeld. Het boek heeft daarnaast ook aandacht voor ziektebeelden die minder frequent optreden. ‘Importziekten’ bijvoorbeeld: aandoeningen die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen, maar soms vanuit het buitenland ‘geïmporteerd’ worden. De kans dat voetzorgverleners zulke ziektes tegenkomen, neemt toe met de globalisatie. Ook is er extra aandacht voor de infectieziekte covid-19. Die komt veel voor, is heel actueel en gaat vaak gepaard met huidafwijkingen, waarvan sommige aan de voeten karakteristiek zijn voor deze infectie.

Het boek beschrijft de symptomen van infecties nauwkeurig, en bevat veel gedetailleerde afbeeldingen. Zo kan de lezer verschillende ziektebeelden eenvoudig herkennen. De voetzorgverlener kan vervolgens de cliënt informeren over de aard van een aandoening. En bepalen of overleg met, of verwijzing naar de huisarts wenselijk is.

Johan Toonstra en Anton de Groot, beiden (voormalig) dermatoloog, schreven eerder Voeten en Huid, Voeten en Nagels, Voeten en Kanker, Voeten en Schimmels en Voeten en Vaten.

Specificaties

ISBN13:9789036829168
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:163
Verschijningsdatum:25-1-2023
Hoofdrubriek:Paramedisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voeten en infecties