Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Presenteren? Alles mag!

Handboek voor boeiende presentaties: van idee tot applaus

Paperback Nederlands 2010 9789039526064
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Presenteren? Alles mag!' beschrijft op ongedwongen wijze het hele proces van presenteren. Van idee tot applaus. Dit boek is een steun in de rug voor iedereen die een presentatie gaat verzorgen. Het gaat niet uit van regeltjes, maar zet de boodschap centraal. Op een logische en overzichtelijke wijze wordt inhoud gegeven aan het voorbereiden, oefenen en geven van presentaties. Maar bovenal gaat dit boek in op het overbrengen van de boodschap. Dit gaat verder dan het delen van feiten, het gaat om het vertellen van een verhaal.

De auteurs delen graag hun vele praktische ervaringen en tips. Daarbij laten ze ook andere professionals aan het woord. Het resultaat is een bruikbaar naslagwerk dat zich ook prima als geheel laat lezen.

Specificaties

ISBN13:9789039526064
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:12-1-2010

Expertrecensies (2)

Presenteren? Alles mag!
Projectleider-Worden.nl | 10 augustus 2011
Projectleider-Worden.nl is altijd op zoek naar de beste boeken voor beginnend projectleiders. Niet alleen boeken over de 'harde kant' van het vak, maar ook over vaardigheden. Bijvoorbeeld over presenteren. Vroeg of laat moet iedere projectleider daaraan geloven. 'Presenteren? Alles mag!' van Jan Iedema en Derk-Jan de Grood is dan een welkom boek. Met een vlotte schrijfstijl ontvouwen Iedema en De Grood op een ongedwongen manier het hele proces van presenteren. Weg met de regels, de boodschap en het overbrengen staan centraal. En daarbij is alles toegestaan. Een aanrader.
Lees verder
Gemiste kans
Ronald Buitenhuis | 6 september 2010
Wil je applaus krijgen, dan moet je een dijk van een presentatie afleveren. Dat is niet eenvoudig, weten velen die wel eens een presentatie hebben gegeven uit ervaring. Altijd handig dat er boekjes zijn die je verder helpen. Zoals Presenteren? Alles mag! Naar eigen zeggen een ‘Handboek voor boeiende presentaties’. Alles mag inderdaad. Maar wat moet, is deel twee schrijven. En rap! De wereld verandert namelijk razendsnel.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
2
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Derk-Jan de Grood en Jan Iedema over presenteren
Ronald Buitenhuis 30 augustus 2010 ‘Er zijn zoveel regeltjes voor presenteren dat je ze al snel fout doet.’ In Presenteren? Alles mag! wijzen Derk-Jan de Grood en Jan Iedema op de kern van een presentatie: wat wil je waarom vertellen aan wie? ‘Stap af van het idee dat presenteren toolgebruik is, wees jezelf en zoek daarbij de middelen die jou ondersteunen.’

Over Derk-Jan de Grood

Derk-Jan de Grood heeft een brede hands-on-ervaring als IT-consultant. Als adviseur is hij binnen vele branches en organisaties thuis. Hij een ervaren trainer en auteur van de TestGoal-reeks, een drietal boeken over software testen. De Grood geeft regelmatig workshops bij bedrijven en verzorgt colleges op diverse hogescholen en universiteiten. Hij staat bekend als een gepassioneerd spreker op nationale en internationale congressen. Voor het boek 'Presenteren? Alles mag!' heeft hij al zijn sprekerservaringen samengevoegd en die tips verzameld die hij normaal alleen meegeeft aan zijn directe collega's.

Andere boeken door Derk-Jan de Grood

Over Jan Iedema

Jan Iedema is managementconsultant en vernieuwingsadviseur bij Ordina Public Management Consulting, zelfstanding communicatie-expert en ambassadeur voor The Glenrothes whisky distilleerderij. Hij is gespecialiseerd in organisatievernieuwing en het nieuwe werken. Als storyteller geeft hij vele voordrachten, trainingen en workshops over onderwerpen die lopen van slimmer werken tot whisky en van sociale media tot duurzaamheid. Met dit boek wil hij inzichtelijk maken hoe je op zo'n manier presentaties maakt en geeft dat de boodschap overkomt en de toehoorder er meer plezier aan beleeft.

Andere boeken door Jan Iedema

Inhoudsopgave

Inleiding
Opbouw van het boek in vier stappen
Didactische verantwoording

Deel 1 Voorbereiden

1. Voorbereiding is belangrijk
2. Het idee
3. Bepaal het doel
4. Bepalen van de hoofdboodschap
5. Ken je publiek
6. De presentatievorm
7. Bepaal de structuur
8. Toetsen van je ideeën

Deel 2 Maken

9. Een goed verhaal
10. De opbouw van je verhaal
11. Het vertellen van je verhaal

Deel 2,5 Oefenen

13. Aandachtspunten tijdens het oefenen

Deel 3 Geven

14. De dag voorbereiden
15. De presentatie
16. Als alles mis gaat
17. Follow-up
18. Evaluatie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Presenteren? Alles mag!