Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Strategie slaat terug!

De verbeelding aan de macht

Paperback Nederlands 2005 9789043010054
Niet leverbaar.

Samenvatting

Strategie kan verschrikkelijk saai zijn. Consultants en strategische planners zijn vaak nog braver dan hun modellen en diagrammen. Ze zijn altijd zo dodelijk serieus! Als dat ons betere strategieën zou opleveren was er niets aan de hand, maar het tegendeel is vaak het geval - de strategieën zijn standaard, weinig specifiek en inspireren niet. En een strategie die niet inspireert is eigenlijk helemaal geen strategie.

De succesvolle bedrijven die het meest tot onze verbeelding spreken zijn meestal allesbehalve saai. Ze hebben innovatieve, creatieve, soms zelfs speelse strategieën. Hun managers en medewerkers behalen serieuze resultaten door de hele heisa rond strategie wat minder serieus te nemen - en hebben ondertussen nog plezier ook.

'Strategie slaat terug' biedt u een uitdagende en verrassende mengeling van perspectieven en opvattingen die de creativiteit in uw strategisch denken stimuleren, het uitstippelen van een strategie aangenamer maken en u voorzien van nieuwe mogelijkheden om uw slag te slaan in de wereld van de strategie. Een scala van uitspraken en meningen van zeer uiteenlopende denkers en doeners (van Jack Welch tot Mao Ze Dong) helpen u de scherpere kantjes van strategie te verkennen.

Als we weer een beetje verbeelding terugbrengen in het maken van strategie, kunnen onze strategieën ons naar nieuwe bestemmingen leiden. Het wordt tijd dat strategie terugslaat!

Dit boek is bedoeld voor iedereen die met strategie te maken heeft - managers, directies, consultants, docenten en studenten. Het is voor iedereen die een bredere, diepere en speelsere kijk op strategie wil hebben.

Specificaties

ISBN13:9789043010054
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:186
Druk:1

Expertrecensies (2)

Strategie en verbeelding
Pierre Pieterse | 19 mei 2006
De meeste boeken over strategie zijn van een dodelijke saaiheid. Men gaat er kennelijk vanuit dat strategie een bijzonder gewichtig onderwerp is dat slechts in nog gewichtiger woorden tot zijn recht komt. Abstracte plannen worden in even abstract jargon gepresenteerd. Plannen die leiden tot de keuze voor generieke posities gebaseerd op systematische omgevingsanalyses. Zoeken naar een optimale ‘fit’ om de aanwezige ‘weaknesses’ en ‘threats’ te minimaliseren. Bijvoorbeeld. Dit type strategische exercities wordt uitgevoerd en gepresenteerd door bijzonder serieus ogende mannen, die saai hoog in het vaandel hebben, maar niettemin menen dat hun wapperende banier de troepen in beweging zal krijgen. In het boek Strategie slaat terug! slaan de Amerikaanse hoogleraren Mintzberg, Ahlstrand en Lampel letterlijk terug.
Lees verder
Strategie slaat terug!
Remko van der Honing | 1 augustus 2005
De titel is veelbelovend en dat wordt in dit geval ook volledig waargemaakt. Vooruitlopend op de conclusie van de recensie: auteurs Henry Mintzberg, Bruce Ahlstrand en Joseph Lampel hebben met 'Strategie slaat terug' een fantastisch boek geschreven en samengesteld over strategie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
23 stemmen
9
9
4
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henry Mintzberg

De Canadese organisatiedeskundige Henry Mintzberg geniet internationale bekendheid; zijn boeken 'The Nature of Managerial Work', The Structuring of Organizations', 'Power In and Around Organizations' zijn voor velen verplichte lectuur - zijn seminars worden druk bezocht. Henry Mintzberg bekleedt de Bronfman-leerstoel in management aan de McGill-universiteit en is voorzitter van de Strategic Management Society. Hij werd tweemaal onderscheiden met de McKinsey-prijs voor het beste artikel in Harvard Business Review; de eerste maal voor The Manager's Job: Folklore and Fact (1975) en de tweede maal in 1987 voor Crafting Strategy.

Andere boeken door Henry Mintzberg

Inhoudsopgave

Strategie met een knipoog

1. 'Strategie', wat betekent dat?
2. GeSWOT door strategie
3. Bepaal uw strategie met zorg!
4. Strategie becijferd
5. Een visie op strategie
6. De gedachtewereld van de strateeg
7. Stapsgewijze strategie
8. Strategie zonder handschoenen en met een aureool
9. Om tot slot over na te denken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategie slaat terug!