Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ruimte van Herman Hertzberger

een portret

Paperback Nederlands 2021 9789045039695
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑08‑2021
27,99

Samenvatting

Herman Hertzberger is een van de belangrijkste Nederlandse architecten. Tot zijn bekendste gebouwen behoren Vredenburg, Centraal Beheer, het Chassé theater, het Ministerie van Sociale Zaken en zijn scholen. Maar niet alleen zijn werk is toonaangevend, ook zijn visie is van groot belang, juist ook voor deze tijd.

Hij richt zich op wat mensen nodig hebben: naast geborgenheid ook uitzicht, naast een eigen plek ook het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Hij wil als architect de ruimtelijke condities scheppen voor samenleven, en daarin is zijn manier van kijken en denken verwant aan de sociologie, het vak van schrijfster Christien Brinkgreve.

In 'De ruimte van Herman Hertzberger' schetst Brinkgreve een portret van Hertzberger, ze gaat in op zijn visie en werk als architect, zijn achtergrond, de buurt waarin hij opgroeide, de personen die hem gevormd en gevoed hebben.

De ruimte van Herman Hertzberger is een ontmoeting tussen de architectuur en de sociologie, en tussen mensen die elkaar al ruim een halve eeuw kennen en tien jaar geleden opnieuw in gesprek raakten.

Specificaties

ISBN13:9789045039695
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:17-8-2021
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Over Christien Brinkgreve

CHRISTIEN BRINKGREVE (1949), hoogleraar sociale wetenschappen aan de universiteit van Utrecht, schrijft op heldere en trefzekere wijze over vrouwen en mannen, ouders en kinderen, en plaatst hun ervaringen in de context van de tijd waarin ze leven. Naast essays en columns schreef ze onder meer 'Margriet Weet Raad', samen met Michel Korzec (1978), 'Psychoanalyse in Nederland' (1984), 'De belasting van de bevrijding' (1988), 'De vrouw en het badwater' (1992), 'Van huis uit', samen met Bram van Stolk (1997) en 'Huismensen'. In 'Vroeg mondig laat volwassen' (2004) beschrijft Brinkgreve de poreus wordende grenzen tussen jeugd en volwassenheid. In 2006 verscheen 'Wie wil er nog moeder worden?' In haar nieuwste boek, 'De ogen van de ander' (2009), gaat Brinkgreve in op het belang van zelfkennis en vooral op de relatie van dat 'zelf' met de anderen om ons heen.

Andere boeken door Christien Brinkgreve

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ruimte van Herman Hertzberger