Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hillary Clinton in haar eigen woorden

In haar eigen woorden

Paperback Nederlands 2014 9789045316949
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hillary Rodman studeerde rechten aan Yale University en leerde daar haar latere man Bill Clinton kennen, met wie zij in 1975 trouwde. Vanuit het onbeduidende Arkansas wist Bill het in 1992 te schoppen tot de 42ste president van de Verenigde Staten. First Lady Hillary had het niet gemakkelijk, vooral de affaires van haar man moest zij - onder het oog van de smullende media - met de mantel der liefde zien te bedekken.

Toch ontwikkelde zij zich tot een van de spraakmakendste bewoonsters van het Witte Huis, en werd ze vaak door conservatief Amerika versleten als de kwade genius achter de 'progressieve' plannen van haar man.

Na Bills presidentschap was de beurt aan Hillary om een carrière als politica op te bouwen. Eerst werd zij in 2001 senator voor de staat New York, om in 2008 een gooi te doen naar het presidentschap. Helaas botste zij als vrouw op de zwarte Barack Obama, ook al de uitverkorene van een groep die nooit het ambt had mogen uitoefenen. Ze verloor nipt, maar werd wel minister van Buitenlandse Zaken tijdens Obama's eerste ambtstermijn. Daarna trad zij af. Velen in Amerika (en in de wereld) hopen dat zij zich in 2016 opnieuw kandidaat zal stellen voor het presidentschap.

In 'Hillary Clinton in haar eigen woorden' zijn citaten van deze opmerkelijke vrouw door de Amerikaanse auteur Lisa Rogak op een rijtje gezet. Die uitspraken gaan niet alleen over politiek, maar ook over familie, het ouder worden, haar publieke persoonlijkheid, religie, moederschap en het huwelijk:

'Als ik een verhaal van de voorpagina wil hebben, verander ik gewoon van haarstijl.' - 4 juli 1995
'Ik heb miljoenen ideeën. Het land kan ze zich niet allemaal veroorloven.' - 11 oktober 2007
'We zullen nooit genoeg gevangenissen bouwen om ons criminaliteitsprobleem op te lossen.' - 7 februari 1996
'Homoseksueel zijn is geen westerse uitvinding. Het is de menselijke werkelijkheid.' - 6 december 2011

Specificaties

ISBN13:9789045316949
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:2-9-2014

Expertrecensies (1)

Hillary Clinton in haar eigen woorden
Hanneke Tinor-Centi | 3 maart 2015
'Hilary Clinton in haar eigen woorden' mag dan weliswaar geen biografie zijn, maar Lisa Rogak ziet kans om, door middel van een veelheid aan citaten, de lezer van ‘In haar eigen woorden’ een prima kijk te geven op het karakter, het denken en het doen van Hillary Clinton.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lisa Rogak

Lisa Rogak stond op de New York Times-bestsellerlijst en schreef meer dan veertig boeken en honderden kranten- en tijdschriftenartikelen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan 24 talen en worden in brede kring besproken door recesenten in de boekenbranche en daarbuiten. Ze woont in Berkely, Californië.

Andere boeken door Lisa Rogak

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hillary Clinton in haar eigen woorden