Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het nieuwe goederenrecht en de btw

Paperback Nederlands 2023 9789046612019
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑05‑2023

Samenvatting

Het onderscheid van de goederen is van belang voor het btw-stelsel, waarbij het onderscheid tussen levering van goederen en diensten cruciaal is.

In de vastgoedsector worden de zakelijke rechten veel gebruikt om fiscaal te optimaliseren. Centraal staat het begrip “nieuw gebouw” en de zoektocht om de voorbelasting te kunnen recupereren. Het tijdstip waarop dit recht op aftrek kan gebeuren, hangt af van de hoedanigheid van de partijen.

Dit boek bevat praktijkcasussen voorgelegd aan de DVB en de btw-administratie inzake vruchtgebruik, opstal, erfpacht en in mindere mate de erfdienstbaarheid. Ook het recht van bewoning komt aan bod.

Daarnaast komt ook de onroerende leasing (KB nr. 30) aan bod die gebruik maakt van het recht van opstal of het recht van erfpacht om de rechten en plichten van de partijen te structureren.

Ten slotte geven we ook praktijkvoorbeelden van de optionele onroerende verhuur die een alternatief vormt op het werken met zakelijke rechten.

Specificaties

ISBN13:9789046612019
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:222
Druk:1
Verschijningsdatum:30-5-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het nieuwe goederenrecht en de btw