Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schrijven met effect

Stijlcursus doeltreffend formuleren

Paperback Nederlands 2014 9789046904268
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe schrijf je een tekst die het gewenste effect heeft op de lezer? Hoe pak je schrijfwerk efficiënt aan? Hoe maak je van schrijven een leuke klus? Met 'Schrijven met effect' ontwikkel je stapsgewijs de vaardigheid om op een heldere, kernachtige en levendige manier zakelijke teksten te schrijven.

Dankzij de praktische adviezen in het boek doe je dat met meer plezier en gemak. Door het uitgebreide oefenmateriaal kun je je de stof snel eigen maken. In de vijfde druk van chrijven met effect zijn opnieuw veel voorbeeld- en oefenzinnen geactualiseerd en afgestemd op hbo- en universitaire studenten. Er is meer advies over het professioneel maken van teksten, bijvoorbeeld door het vermijden van spreektaal en stijlbreuk.

Verder is er aandacht voor de trend om zelfstandige zinnen te verbinden met komma's in plaats van met punten. Alle oefeningen zijn nu ook online beschikbaar.

'Schrijven met effect' is bedoeld voor hbo- en universitaire studenten die moeten oefenen met het schrijven van zakelijke teksten en voor professionals die hun schrijfstijl willen perfectioneren. De cursus is zowel geschikt voor groepen als voor zelfstudie.

Specificaties

ISBN13:9789046904268
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:239
Uitgever:Coutinho
Druk:5
Verschijningsdatum:20-12-2014
ISSN:

Expertrecensies (1)

Schrijven met effect
Noraly Wieldraaijer | 4 november 2015
Eén van de kerncompetenties van een adviseur is mijns inziens effectief kunnen schrijven. In concurrentie met vijf andere bureaus een offerte uitbrengen? Een levendig geschreven en aansprekende offerte zorgt ervoor dat jij als winnaar uit de bus komt. Iedere maand een voortgangsrapportage opstellen? Een heldere tekst zorgt dat de opdrachtgever vertrouwen heeft in de verdere uitwerking van de opdracht. Een organisatiebreed advies uitbrengen? Een effectief geschreven rapport zorgt dat deze niet in de ladekast belandt.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mariët Hermans

Mariët Hermans studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Zij is als teammanger en senior traineradviseur schriftelijke communicatie werkzaam bij trainings- en adviesbureau Boertien Training in Naarden.

Andere boeken door Mariët Hermans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schrijven met effect