Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De APA-richtlijnen

Over literatuurverwijzing en onderzoeksrapportage

Paperback Nederlands 2020 9789046907283
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In het hoger onderwijs krijgt onderzoek een steeds belangrijkere positie. Alle opleidingen hebben het een stevige plaats in het curriculum gegeven en vaak is er ook een leerlijn ‘onderzoeksvaardigheden’ ontwikkeld. Onderzoek heeft zich tot een leerstrategie ontwikkeld, die bijdraagt aan de professionalisering van de student. In veel gevallen zijn verschillende docenten vanuit hun specialismen betrokken bij de begeleiding van het onderzoek. Dit kan voor studenten leiden tot onduidelijkheid over de verslaglegging, omdat hierover veel verschillende afspraken bestaan.

Dit boek gaat over de verslaglegging van een onderzoek en over de vormgeving van een onderzoeksverslag aan de hand van de APA-richtlijnen. Deze richtlijnen – opgesteld door de American Psychological Association -zijn al in veel opleidingen in Nederland overgenomen. Van die richtlijnen in de Engelse taal is een toegankelijke versie voor Nederlandse studenten in het hoger onderwijs gemaakt, De APA-richtlijnen.

De richtlijnen worden geactualiseerd volgens de zevende editie van de APA manual. De voorbeelden worden geactualiseerd en er zijn bronnen toegevoegd zoals Netflix, Podcast, Facebook en Twitter. Ook is aangegeven hoe je naar juridische documenten en wetten moet verwijzen.

Dit boekje is een naslagwerk (‘Hoe moest het ook alweer?’), maar ook een gids voor het hele schrijfproces. Het schrijven van een goed opgebouwd en leesbaar verslag is een vaardigheid die geleerd moet worden en daarbij wil dit boekje een hulpmiddel zijn. Studenten kunnen het gebruiken vanaf het allereerste onderzoek in hun propedeuse en vanaf de eerste fase van het afstudeeronderzoek zelf (de oriëntatie op het onderwerp).

Specificaties

ISBN13:9789046907283
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:135
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:22-4-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Petra Poelmans

Petra Poelmans is werkzaam als lerarenopleider bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg.

Andere boeken door Petra Poelmans

Over Olav Severijnen

Olav Severijnen is werkzaam als lerarenopleider bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg.

Andere boeken door Olav Severijnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De APA-richtlijnen