Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

de essentie in 1 uur op 1 cd

Audio-cd Nederlands 2007 9789047000198
Voormalig top 100Totaal 109 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het boek 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' is wereldwijd al bij velen bekend en geliefd als inspiratiebron. Het is niet alleen voor mensen in het bedrijfsleven relevant: de kracht van Covey is juist dat hij iedereen - in elke fase van het leven en of het nu thuis, in het gezin, op het werk of in een relatie is - kan helpen met meer energie en met een betere focus zijn of haar levensdoelen te verwezenlijken. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken.

In een makkelijk formaat, een luisterboek van een uur, krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Het is heel handig om af en toe eens uit de kast te kunnen halen, ter herinnering of ondersteuning. Ook u zult merken hoe inspirerend de zeven eigenschappen kunnen zijn!

Specificaties

ISBN13:9789047000198
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:60
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2007
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
9 stemmen
3
3
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Inleiding

Basisprincipes
Eigenschap 1 Wees proactief
Eigenschap 2 Begin met het einde voor ogen
Eigenschap 3 Belangrijke zaken eerst
Eigenschap 4 Denk win-win
Eigenschap 5 Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Eigenschap 6 Synergie
Eigenschap 7 Houd de zaag scherp

Tot slot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven eigenschappen van effectief leiderschap