Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe wij beslissen

Verstand en gevoel optimaal gebruiken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2009 9789047003779
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

De beste beslissingen ontstaan uit een goed afgestemde combinatie van verstand en gevoel. Hoe die mix er precies uitziet verschilt per situatie: voor een huis kiezen kan het best op uw gevoel, omdat u de voors en tegens allang op een rijtje hebt gezet, maar aandelen kopen kan beter op ratio, want op de beurs laat u zich vaak gevaarlijk meeslepen door emoties. Waar het om gaat is dat u weet wanneer u de verschillende delen van uw hersenen moet gebruiken.

Lehrer geeft ons de middelen die we hiervoor nodig hebben en maakt niet alleen gebruik van de allernieuwste onderzoeksresultaten, maar ook van de praktijkervaring van uiteenlopende besluitvormers, van piloten en investeerders tot pokeraars en seriemoordenaars. Hij beantwoordt twee vragen die voor iedereen van belang zijn, van ceo tot brandweerman: Hoe komen wij tot een besluit? En hoe kunnen we betere afwegingen maken?

Specificaties

ISBN13:9789047003779
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:286
Druk:1
Verschijningsdatum:7-12-2011
ISSN:

Expertrecensies (3)

Hoe wij beslissen
Bas van Vlierden | 10 augustus 2011
'Moedeloos liep ik langs de ontbijtschappen in de supermarkt, in een poging een keuze te maken voor ontbijtgranen: appel-kaneel of toch honing-noten. Het was genante verspilling van de middag en toch was het iets wat me voortdurend overkwam.' Dit overkwam Johah Lehrer en het was voor hem de directe aanleiding om 'Hoe wij beslissen' te schrijven. Het boek maakt inzichtelijk waardoor dit je overkomt en wat zich allemaal in je hersenen afspeelt bij verschillende beslismomenten.
Lees verder
Hoe wij beslissen
Eric van Arendonk | 20 april 2010
Het gebeurt niet vaak, maar soms blijft de inhoud van een boek nog dagen door je hoofd malen. Situaties die je tegenkomt, relateer je aan het boek en met behulp van wat je gelezen hebt, probeer je zaken te verklaren. Dit is mij overkomen nadat ik het boek; 'hoe wij beslissen' gelezen had van Johan Lehrer. Ik moet dan ook iedereen waarschuwen; Pas op! Dit is geen gewoon managementboek. Dit is wat je noemt een spannend maar vooral ook meeslepend boek dat je zeker zal raken.
Lees verder
Hoe wij beslissen
Paul Postma | 14 januari 2010
Zelden bespreek ik boeken. Maar over dit boek ben ik zo enthousiast, dat ik het aanbood voor ik de consequenties ervan inzag. Een spontane reactie van mijn brein, voortvloeiend uit enthousiasme. 'Hoe wij beslissen' gaat over - u raadt het al - hoe wij beslissen. In die zin doet het wat denken aan mijn eigen 'Breinboek voor managers'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
4
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Twitter is geen plek voor een mens
Ger Post 31 maart 2015 Dankzij Twitter kunnen we ons allemaal een beetje ‘celebrity’ voelen: we kunnen daar ons leven delen met bekenden en vreemden. En we lopen er het risico om in een ogenblik van onachtzaamheid ons leven te verruïneren, zo blijkt uit het recente boek So you have been publicly shamed van Jon Ronson.

Over Jonah Lehrer

Jonah Lehrer studeerde aan Columbia University en in Oxford. Hij schreef eerder Proust Was a Neuroscientist en publiceert regelmatig in onder meer The New Yorker, Nature, The Washington Post en Wired.

Andere boeken door Jonah Lehrer

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De quarterback in de pocket
2. De voorspelende kracht van dopamine
3. Verraderlijke gevoelens
4. Gebruik van de rede
5. Verlammende gedachten
6. Het morele denken
7. Ruziënde hersenen
8. Een goede pokerhand

Coda
Dankwoord
Bibliografie
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe wij beslissen