Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Yellow & blue

De juiste mix van inventiviteit en structuur

Paperback Nederlands 2011 9789047004486
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat onderscheidt succesvolle organisaties van andere? Zij weten de optimale balans te vinden tussen twee krachtige elementen: de mens en het proces. Dankzij de menselijke creativiteit (yellow) zijn zij in staat om steeds weer nieuwe oplossingen te bedenken voor de veranderende vraag vanuit de markt en echt te luisteren naar de klant. Met behulp van het proces (blue) weten ze deze oplossingen effectief en efficiënt te maken en waarborgen ze de continuïteit van de organisatie.

In dit boek laat ondernemer Roland Hameeteman zien hoe ook uw organisatie deze balans kan bereiken. Om optimaal te kunnen presteren, hebben uw mensen ruimte nodig om zich te ontwikkelen. Vertrouwen is hierbij de belangrijkste factor. Maar vertrouwen en groei ontstaan alleen als een aantal zaken in de organisatie goed geregeld is. Daarvoor zorgt het proces.

Daarbij gaat het om sturing en controle, beheersing en procedures. Alleen een goede balans tussen de twee werelden kan een organisatie blijvend succesvol maken. Met zijn yellow & blue-concept laat Roland Hameeteman zien hoe u dat voor elkaar krijgt.

Specificaties

ISBN13:9789047004486
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:27-10-2011
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roland Hameeteman

Roland Hameeteman heeft in 1991 e-office opgericht, samen met Rutger Stekelenburg. Na voor diverse organisaties gewerkt te hebben, hadden zij het idee dat een organisatie ook 'anders' zou moeten kunnen werken. Het viel hen op dat medewerkers veel te maken kregen met onnodige informatielogistiek. Door deze logistiek zoveel mogelijk te beperken, en ervoor te zorgen dat de communicatie en samenwerking tussen professionals optimaal verloopt, kunnen zij zich beter concentreren op hun kernactiviteiten en beter werk afleveren. Hameeteman is als CEO van e-office een veelgevraagd spreker over organiseren en leidinggeven in de eenentwintigste eeuw.

Andere boeken door Roland Hameeteman

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De toekomst is geel
2. ...maar de praktijk is blauw
3. Het beste van twee werelden
4. Het verhaal van de twee hersenhelften
5. Yellow & blue en de strategie van de organisatie
6. Yellow & blue in de praktijk van e-office
7. Yellow & blue en 'the war for talent'
8. De twee petten van de manager
9. Yellow & blue & you
10. Yellow en maatschappelijk verantwoord ondernemen
11. Aan de slag met Yellow & blue
12. Verder lezen, surfen en kijken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Yellow & blue