Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Alles draait om verandering

Vooruitgang en groei bestuurbaar maken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789047010289
Voormalig top 100Totaal 1 dag
Direct te downloaden

Samenvatting

De huidige aanpak van verandering is niet meer toereikend. Edwin Tuin biedt in zijn boek ‘Alles draait om verandering’ inzicht én oplossing. Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen stellen hoge eisen aan organisaties, en vragen om wendbaarheid. Hij benoemt daarin de uitdagingen en introduceert vier fundamentele krachten in een organisatie, die als een vliegwiel op versnelling en voortdurende verandering werken.

Die vier krachten zijn:
- Verlangen ontsluiten
- Vertrouwen geven
- Vermogen ontwikkelen
- Verantwoordelijkheid nemen

Zijn model brengt de samenhang en werking van die krachten – van binnen naar buiten, van visie naar dagelijkse praktijk – eenvoudig in beeld. Alle aspecten die een rol spelen bij (duurzame) verandering komen in één overzicht bij elkaar: waar zitten de pijnpunten, waar zitten de kansen? Dit boek is tegelijk ook een herbezinning op strategieontwikkeling en instrumenten als Lean, Agile en Scrum. Praktisch, fundamenteel en alomvattend.

Specificaties

ISBN13:9789047010289
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2017
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Alles draait om verandering - Een praktische start
Sjors Meekels | 6 september 2017
Redenen voor organisatieveranderingen zijn er genoeg en de gevraagde verandersnelheid moet verder omhoog. Hoe krijg je dit binnen je eigen organisatie voor elkaar? In het boek Alles draait om verandering beschrijft Edwin Tuin zijn model om organisaties te helpen veranderen. Zijn veranderwiel stelt organisaties in staat om met nieuwe ogen naar verandermechanismen te kijken.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Benchmarkonderzoek Veranderstrategie organisaties met 50+ medewerkers
Edwin Tuin 15 oktober 2018 De focus van veranderstrategie verschuift voorzichtig van efficiency naar innovatie, zo blijkt uit het benchmarkonderzoek uit 2017. Welke ontwikkelingen zullen plaatsvinden in 2018?
nieuws
Onderzoek Veranderstrategie
Edwin Tuin 17 oktober 2017 Op 1 oktober startte Edwin Tuin zijn tweede onderzoek naar o.a. veranderredenen, aanpak, tijdsbesteding, investering en risico's van (middel)grote (50+ medewerkers) organisaties in Nederland.
preview
Alles draait om verandering - Vooruitgang en groei bestuurbaar maken
Edwin Tuin 4 maart 2017 Als verandermanagement voor jou vooral betekent dat je moet sleuren aan je organisatie, zit je niet te wachten op de zoveelste methodiek. Edwin Tuin biedt met het Veranderwiel een werkend perspectief.

Over Edwin Tuin

Edwin Tuin is als zelfstandig Veranderstrateeg gespecialiseerd in transformatie: organisatie-, cultuur- en gedragsverandering. Hij is een verfrissend denker, doorgewinterde ervaringsdeskundige en prikkelende vernieuwer. Met zijn Veranderwiel en de Kernkrachtenmethode brengt hij de binnen- en buitenwereld, boven- en onderstroom en harde- en zachte kant van organisaties in verandering samen en in beweging. Hij helpt zo barrières in organisaties te doorbreken en ze succesvol veranderen; zowel in de publieke als private sector. Hij verbindt de laatste inzichten op het gebied van leiderschap, organisatiepsychologie en cultuur met zijn informatiekundige en strategische ervaring. Tuin bouwt met zijn unieke kijk voort op inzichten van denkers als Covey, Semler, Sinek en Senge. Edwin was onder meer partner/directeur bij Atos Consulting en werkzaam bij Accenture en KPMG Consulting.  

Andere boeken door Edwin Tuin

Inhoudsopgave

Alles draait om verandering
Voorwoord
Inleiding

1. Het krachtenveld
2. De uitdagingen voor organisaties
3. Het veranderwiel: inzicht, initiatief, verbetering
4. Binnenband: de vier kerndrivers van elke verandering
5. Loops: initiatieven opzetten en testen
6. Buitenband: verbetering in de dagelijkse praktijk integreren
7. Invoering van het veranderwiel
8. Afsluitende overwegingen

Dankbetuiging
Belangrijkste literatuur
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alles draait om verandering