Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Huishoudens van Jan Steen

Over de taak van de politie bij de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties

Paperback Nederlands 2023 9789047301707
Verkooppositie 5015Hoogste positie: 5015
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Jan Steen is bekend geworden door zijn schilderijen van rommelige en ontspoorde huishoudens, die inmiddels ook naar hem vernoemd zijn. Maar die uitdrukking ‘huishoudens van Jan Steen’ heeft iets schampers, iets neerbuigends. Het gaat om gezinnen waar lacherig over wordt gedaan.

Er valt echter weinig te lachen om geweld in gezins- en familieverband en in andere afhankelijkheidsrelaties. Deze vorm van geweld is de meest verbreide in onze samenleving. Het is akelig dichtbij en het werpt lange schaduwen. Dat zien we niet alleen in het hier en nu; ook de levens van volgende generaties worden er nadelig door beïnvloed. Geweld in afhankelijkheidsrelaties verdient dan ook serieuze aandacht van de politie.

Geïnspireerd door het werk van Steen neemt Janine Janssen die politiële taak bij de aanpak van dit geweld onder de loep. Tevens ontvouwt Janssen de plannen voor onderzoek, onderwijs en samenwerking binnen en buiten de politie voor het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties: hoe gaat het lectoraat politieambtenaren en andere professionals ondersteunen bij het herkennen en aan pakken van al dit geweld?

Specificaties

ISBN13:9789047301707
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Janine Janssen

Janine Janssen is van huis uit cultureel antropoloog en criminoloog. Zij is als hoofd onderzoek verbonden aan het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de nationale politie. Verder is zij lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit. Als politieambtenaar, lector en bijzonder hoogleraar heeft zij een bijzonder zit op de relatie tussen wetenschap en inzet daarvan voor, door en met professionals in de veiligheidszorg.

Andere boeken door Janine Janssen

Inhoudsopgave

Welkom

1 Jan Steen als reflectieve en reflexieve professional
2 Huishoudens van Jan Steen
3 De reflectieve en reflexieve professional bij de politie

Tot slot
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huishoudens van Jan Steen