Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leidinggeven: kracht vanuit onmacht

Paperback Nederlands 2015 9789048623877
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Vele, al dan niet leidinggevende medewerkers worstelen binnen hun organisatie wel eens met 'onmacht'. Die onmacht kan vele oorzaken hebben. In dit boek focus ik op een drietal: voortdurende veranderingen, politieke dynamieken en coaching. Gek genoeg kan die laatste bron van onmacht – coaching – precies het omgekeerde worden: een bron van “kracht”!

Dit boek behandelt op een zeer authentieke, praktijkgedreven en persoonlijke manier hoe een coachende attitude jou als (leidinggevende) medewerker kracht kan geven vanuit je onmacht. Om beter om te gaan met voortdurende verandering, politiek spel en … coaching !

'Dit is een boek om te koesteren. Karl deelt zijn rijke ervaring als coachen leider op zeer authentieke wijze. Als leiders dan machteloos zijn,dan geeft dit boek voldoende inzicht om toch in beweging te komen. Deze persoonlijke analyse van waar leiders mee worstelen hoort op deboekenplank van elke leider en elke coach.' - David Ducheyne, Chief People Officer Securex

Specificaties

ISBN13:9789048623877
Trefwoorden:leidinggeven
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:217
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Dick Bos | 10 augustus 2016
Na het lezen van het boek: ‘Leidinggeven, kracht vanuit onmacht’, van Karl van Hoey, blijf ik vertwijfeld achter. Het lijkt er meer op dat het een boek is waar eigen leerervaringen in worden gebundeld, dan dat het iets aan kennis toevoegt voor een geïnteresseerde lezer.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Karl Van Hoey

Karl van Hoey heeft een uitgebreide ervaring in corporate HR-leiderschap en coachingrollen. Hij heeft gewerkt voor groepen als AXA, British American Tabacco, Ernst & Young en Sappi Fine Paper Europe. Hij begon in generalistische HR-functies, evolueerde naar Senior HR-management, om zich de laatste jaren te focussen op de ontwikkeling van mensen en organisaties. In al deze verantwoordelijkheden, waren leiderschap- en organisatieontwikkeling, (cultural) change management en coaching steeds sleutelactiviteiten. Sinds 2014 is Karl zelfstandig coach, facilitator en consultant. Vanuit growingleaders.today werkt hij samen met diverse partners. Daarnaast leidt hij de Global Team Coaching Community of Practice bij de International Coach Federation en doceert hij aan een aantal business schools. Hij is wereldwijd actief in drie talen (NL-FR-ENG).

Andere boeken door Karl Van Hoey

Inhoudsopgave

I. Onmacht: echt of excuses?
II. Voortdurende veranderingen
III. Geplande en ongeplande veranderingen
IV. Politieke actie
V. Een coachende attitude

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggeven: kracht vanuit onmacht