Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Innoveren

begrippen, praktijk, perspectieven

Paperback NL 2010 9789049107802
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Succesvol innoveren vereist onderscheid en snelheid. Wie open staat voor de wereld buiten de eigen organisatie, kan sneller en beter tot innovaties komen. Kennis, technologie en ideeën, geld en slimme mensen zijn er in overvloed. Om die goed te benutten, moeten bedrijven, kennisinstellingen en overheden met elkaar samenwerken. Om goed te kunnen samenwerken, moeten deze drie partijen de fundamentele verschillen kennen die tussen hen bestaan.

Innoveren biedt u concepten, lessen en tips vanuit dit perspectief van samenwerking. Het beschrijft de verschillende betekenissen die kennis en innovatie hebben in de ´arena´s´ van bedrijven, wetenschap en overheid en geeft inzicht in hun verschillende belangen. Tien actuele thema´s bieden u vele voorbeelden van gezamenlijk innoveren, gekoppeld aan in de praktijk bewezen methoden om dat aan te pakken. Het encyclopedische deel bevat bijna driehonderd vaktermen, organisaties en verklaringen van veelgebruikte begrippen.

Theo Groen, Jan Wouter Vasbinder en Erik van de Linde zijn partners van Prisma & Partners, een organisatie die samenwerking initieert en realiseert op het gebied van kennis, technologie en innovatie. Zij schreven dit boek vanuit hun langdurige ervaring met innovatieprocessen (www.prismaenpartners.nl).

Een innovatiesysteem is niet in een eenvoudig model te vangen. Het boek laat de vele facetten van innoveren zien. In actuele thema's worden die helder toegelicht, zowel in regionale, nationale als internationale situaties.

ir. Wybren Jouwsma, Technisch directeur Bronkhorst High-Tech BV Ruurlo, lid Nationaal Innovatieplatform

De auteurs benadrukken terecht een belangrijke les: scherpe keuzes maken, vanaf nationaal innovatiebeleid tot en met de innovatieportfolio van bedrijven.

Walter Zegveld, voorzitter Adviescommissie ICES/KIS

Innovatie is geen modegril, maar een keiharde noodzaak voor een vitale industrie, overheid en kennissector. Deze publicatie biedt een schat aan originele visies en inzichten over het gedrag en de acties van verschillende actoren in ons kennis- en innovatiesysteem, uitgaande van de gedachte dat interactie en samenspel de sleutel is tot dynamiek en succes.

Peter Nijkamp, voorzitter NWO, lid Nationaal Innovatieplatform

Specificaties

ISBN13:9789049107802
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:Spectrum
Verschijningsdatum:27-10-2010
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Innoveren