Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voedselbosrand

Boslandbouw, eetbare bomen en planten in rijen en randen

Gebonden NL 2022 9789050118354
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Voor een echt voedselbos zijn de meeste tuinen te klein, maar een voedselbosrand biedt een haalbaar alternatief. In voedselbosranden kun je een natuurlijke omgeving combineren met het telen van eetbare gewassen. 'Voedselbosrand' is een inspirerend boek voor iedereen die met de principes van permacultuur aan de slag wil.

Met het bestaande landschap als uitgangspunt laat Madelon Oostwoud de mogelijkheden zien voor voedselbosranden: randen en rijen oogstgevende planten en bomen, met een divers aanbod aan voedsel voor mens en dier. Denk aan hagen van grotere tuinen en perceelafscheidingen van boerenland tussen akkers en weilanden.

In 'Voedselbosrand' legt Madelon Oostwoud het verschil in werkwijze uit bij uiteenlopende uitgangssituaties en verschillende soorten bodems. Met voorbeelden van bestaande projecten, toegelicht door de eigenaars en ontwerpers. Oplossingen voor problemen rondom biodiversiteit, CO2-uitstoot en voedselproductie liggen voor het oprapen. De auteur brengt deze oplossingen op een plezierige, heldere en voor iedereen toe te passen manier in kaart. Bij deze publicatie hoort een losse plantenlijst.

Ook verschenen:
'Een kleine eetbare tuin'
'Voedselbos'

voedselbos, permacultuur, eetbare planten, eetbare tuin, duurzaam, ecologisch, natuurlijk tuinieren, duurzaam voedsel, duurzame, ecologische, biologische landbouw

Specificaties

ISBN13:9789050118354
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:196
Uitgever:KNNV Uitgeverij
Verschijningsdatum:21-2-2022

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voedselbosrand