Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie

Ingenaaid Nederlands 2021 9789055163366
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie worden de belangrijkste aspecten behandeld die je moet kennen om binnen organisaties goede beslissingen te nemen en te zorgen voor een juiste planning-en-controlcyclus. Dat doen we door uit te leggen hoe bijvoorbeeld een balans, een resultatenrekening en een liquiditeitsoverzicht worden opgesteld, hoe je bepaalt of een organisatie financieel gezond is en hoe je investeringen kunt beoordelen. Ook staan we uitgebreid stil bij het berekenen van kostprijzen, het besturen van organisaties en het opstellen van businesscases.

Bij dit boek hoort ook een online omgeving en daar vind je allerlei extra’s. Je kan hier oefenen met de stof, cases lezen, uitleg vinden van modellen en actuele artikelen ontdekken. Een groot deel van de digitale content heeft betrekking op duurzaamheid.

Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie is dus méér dan een boek. Het is een toolkit die je hopelijk stimuleert om echt aan de slag te gaan met bedrijfseconomie, zodat je goed en plezierig bent voorbereid op de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789055163366
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:266
Druk:1
Verschijningsdatum:8-9-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie
Theo van Houten 27 augustus 2021 In Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie worden de belangrijkste aspecten behandeld die je moet kennen om binnen organisaties goede beslissingen te nemen en te zorgen voor een juiste planning-en-controlcyclus. Een preview.

Over Joost Bakker

Joost Bakker biedt met zijn eigen bedrijf joostacademie uitleg, onderwijs en goede raad aan mensen die een ontwikkelstap willen maken op het gebied van bedrijfseconomie of organisatieadvies. Met zijn vernieuwende kijk probeert Joost de besturing van organisaties iets eenvoudiger te maken. Zo ontwikkelt Joost graag studiemateriaal of digitaal materiaal in het kader van blended learning. Ook verzorgt hij trainingen aan bijvoorbeeld controllers in de zorgsector en is hij lid van een auditpanel van Hobéon, dat in opdracht van het NVAO enkele opleidingen hbo Bedrijfseconomie beoordeelt. Als docent en onderzoeker is Joost verbonden aan de faculteit Economie en management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar verzorgt hij diverse colleges, vooral binnen de opleiding hbo Bedrijfseconomie. Ook begeleidt hij studenten bij stages, adviesopdrachten en het afstuderen. Tot slot voert Joost onderzoeksprojecten uit bij het lectoraat Innovatie op het gebied van businessmodellen en vernieuwing. Joost Bakker studeerde hbo Bedrijfseconomie en behaalde in de avonduren zijn master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij werkte voorheen als controller in de zorgsector en als organisatieadviseur bij Twynstra Gudde.

Andere boeken door Joost Bakker

Over Theo van Houten

Drs. Theo van Houten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt als hogeschoolhoofddocent Bedrijfseconomie voor de faculteit Economie en management (voorheen: HEAO) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het merendeel van zijn onderwijsactiviteiten verricht hij voor de opleidingen bedrijfseconomie en accountancy, waarvoor hij colleges management accounting geeft, onderwijs ontwikkelt en afstudeeropdrachten begeleidt. Ook verzorgt hij meerdere maatwerk incompany cursussen op het gebied van budgetteren, kostprijscalculatie en prestatiebeoordeling voor diverse organisaties en geeft hij les aan Nivra-Nyenrode en de Open Universiteit. Voorheen heeft hij gewerkt als financieel-beleidsmedewerker/controller en verrichtte hij onderzoek naar de inzet van bedrijfseconomische tools bij samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Theo van Houten heeft de afgelopen jaren enkele boeken (samen met Joost Bakker) geschreven en meerdere artikelen die vooral in vaktijdschriften voor controllers zijn verschenen.

Andere boeken door Theo van Houten

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Inleiding: Wat kun je verwachten?

1. Beslissen met financiële gevolgen
2. Beoordelen van financiële gezondheid
3. Beïnvloeden van kosten
4. Besturen van een organisatie
5. Opstellen van een businesscase
6. Ontwikkelen van een helicopterview

Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie