Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van bezieling

Drijfveren van individuen en organisaties

Gebonden Nederlands 1999 9789055941476
Voormalig top 100Totaal 165 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wij gebruiken de term 'bezield' meestal voor mensen die zich met hart en ziel wijden aan een passie en die vaak een aanstekelijk enthousiasme uitstralen. Die levenskwaliteit is iets waar veel mensen naar verlangen. Zij willen niet alleen succes hebben en zich ontwikkelen, zij willen ook ergens voor staan. Zij willen werk dat ergens over gaat en vriendschappen die iets betekenen. Organisaties zoeken naar manieren om mensen werkelijk te motiveren en om zinvol werk te creëren.
Bezielde organisaties worden geleid vanuit een visie, waarden, een gevoel van bestemming, en alle bedrijfsprocessen zijn doortrokken van die energie. Zulke organisaties kunnen het beste in mensen naar boven halen. Gepassioneerde mensen geven hun behoefte aan controle en materiële zekerheid op en laten zich leiden door een diep verlangen, een ideaal of een talent. Ze hebben de moed om een bezield leven te leiden. Voor mensen die ernaar verlangen om die levenskwaliteit te integreren in hun leven vormt 'De kracht van bezieling' een uitdaging en een bron van inspiratie.

Specificaties

ISBN13:9789055941476
Trefwoorden:bezieling
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Uitgever:Scriptum

Expertrecensies (1)

De kracht van bezieling
Teun van Aken | 13 oktober 1999
Aan boeken met dit soort titels begin ik altijd met gemengde gevoelens. Je leest de achterflap en woorden als levenskwaliteit, zingeving, passie en bestemming, maken het er niet echt beter van. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
3
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lenette Schuijt

Lenette Schuijt (1959) is sinds 1991 directeur van Crystal River Consultancy, bureau voor management training en coaching in Amersfoort. Ze werkt zowel met multinationale ondernemingen als met kleinschalige organisaties op het gebied van samenwerking, teamvorming, communicatie, zingeving en waarden. Haar hart ligt bij de menselijke processen in organisaties; het gaat haar om de eigenheid van ieder mens. Bezinning en de rust om iets nieuws te laten ontstaan zijn daarbij minstens zo belangrijk als doelen stellen ene resultaten behalen.

Andere boeken door Lenette Schuijt

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 - Individuen

1. Bezieling
2. De ontwikkeling van de ziel en de persoonlijkheid
3. Drijfveren
4. Kiezen
5. Leven vanuit bezieling

Deel 2 - Organisaties

6. Bezielde organisaties
7. Organiseren met een ziel
8. Leiderschap
9. De ziel terugbrengen in de organisatie

Nawoord

Literatuur

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van bezieling