Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Management by het boekje!

Gebonden Nederlands 2010 9789055947638
Voormalig top 10031 dagen in de Top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Nemen veel managers zichzelf niet een beetje te serieus? Bestaat management niet vooral uit veel gebakken lucht? Is management überhaupt wel een vak? Talloze des-kundigen zeggen van wel. En diezelfde deskundigen hebben allemaal een managmentmethode paraat die hét antwoord biedt op alle managementissues.

Management by objectives, Management by fear, Management by walking around, Management by Attila the Hun. De auteurs zetten tal van management by-methoden op een rij. Wat houdt de methode in? Waar komt hij vandaan? Wat zijn de haken en ogen? En, vooral, wat is toch het nut ervan?

De auteurs geven in dit boek praktische, direct bruikbare managementtechnieken. Toch proberen ze de lezer - of zijn manager - met beide benen op de grond te houden. Mensen moeten zich niet laten leiden door hypes en trends in managementland. Het devies: wees realistisch en blijf vooral uzelf! Doe gewoon waar u goed in bent.

Specificaties

ISBN13:9789055947638
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:220
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2010
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Management by het boekje!
Peter Vermeulen | 18 februari 2011
Wouter Fioole en Vincent van der Windt beschrijven in 'Management by het boekje' op een humoristische wijze een fiks aantal managementmethoden. Dit doen zij door middel van zowel de sterke als de zwakke punten van desbetreffende methode op te zoeken en te benoemen. Hierdoor kunt u de meest geschikte managementmethode vinden. Fioole en Van der Windt hebben een 'eigen wijze' manier van beschrijven en zijn afwisselend serieus en grappig.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.8 van de 5
14 stemmen
13
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
‘Wij zijn niet anti-management’
Pierre de Winter 17 augustus 2011 Van management-by-objectives tot management-by-Attilah-the-Hun. Wouter Fioole en Vincent van der Windt hebben uit ergernis over de wildgroei aan managementmethodes een boek geschreven waarin ze er op studentikoos-humoristische wijze 45 uit de doeken doen. Daarmee is Management by het boekje! vooral bedoeld om managers bewust te maken van het feit dat ze niet achter elke mode aan hoeven te rennen, maar zelf hun werkwijze dienen te kiezen.
podcast
Vincent van der Windt en Wouter Fioole over management-methoden
Pierre de Winter 3 februari 2011 ‘Het idee voor ons boek is vooral een frustratie dat er zoveel waar lijkt te zijn in managementland.’ Vincent van der Windt en Wouter Fioole verzamelden management by’s en bundelden de beste én de minst serieuze in Management by het boekje! M&L spreekt met de auteurs over het ontstaan van het boek en over het gebruik van managementmethoden.

Over Wouter Fioole

Wouter Fioole is organisatieadviseur. Hij adviseert managers en organisaties, schrijft boeken, columns en artikelen en geeft presentaties over dit onderwerp. Fioole onderzoekt hoe mensen werken en probeert manieren te bedenken hoe we dit anders kunnen doen.

Andere boeken door Wouter Fioole

Over Vincent van der Windt

Vincent van der Windt MA (1981) studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is communicatieadviseur bij een financiële dienstverlener. Daarnaast is hij een verdienstelijk cartoonist en freelance tekstschrijver en vertaler.

Andere boeken door Vincent van der Windt

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Wat is management?

2 Is management aan te leren?

3 Is management een praktijkvak?

Bronnen en leesvoer

Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management by het boekje!