Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Luisteren, dat is toch niet zo moeilijk?

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718891
Direct te downloaden

Samenvatting

U hebt twee oren en één mond...

Luisteren. De basis van goed communiceren. Zo belangrijk en zo moeilijk. Echt effectief luisteren vraagt veel van u: zelfvertrouwen en zelfkennis, oprechte interesse in de ander, openheid en inlevingsvermogen, de ander de ruimte geven voor zijn verhaal en zelfs lef. En ook vaardigheden als vragen stellen, doorvragen, signalen oppikken, oordelen loslaten, niet invullen voor de ander.

Vaak luisteren we niet goed. Niet uit onwil. Maar omdat allerlei mechanismes in ons maken dat we niet (meer) openstaan voor de ander, en niet echt willen en kunnen luisteren.

Luisteren is een zwaar onderschatte competentie. Veel in het werk zal beter gaan als mensen meer en beter naar elkaar luisteren. In 'formele' en 'informele' werksituaties. Dit boekje helpt om te zien waar u beter kunt luisteren en geeft handvatten om er in de praktijk mee te oefenen. Een praktisch boekje waarmee u uzelf tot een krachtige communicator maakt!

Specificaties

ISBN13:9789058718891
Trefwoorden:luisteren, communiceren
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:43
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2012

Expertrecensies (1)

Amber Zwartbol | 2 januari 2013
Fan van de praktijkgerichte benadering van het 'Feedbackspel' en 'Kleintje Feedback' van Annemieke Nijman? Grote kans dat je haar laatste twee boeken ook interessant vindt. Met 'Conflicten, hoe ga je ermee om?' en 'Luisteren, dat is toch niet zo moeilijk?Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Annemieke Nijman

Drs. Annemieke Nijman (1969) van Op het Balkon is een ervaren gedragscoach en bemiddelaar/mediator. Zij begeleidt individuen en teams. Zij is gefascineerd door gedrag en geboeid door conflicten. In al haar werk wil Nijman mensen op een plezierige manier prikkelen en 'uitdagen' om: naar zichzelf te kijken, de regie te pakken, zich uit te spreken, in actie te komen, problemen aan te pakken, te experimenteren etcetera. Ze koppelt in haar werk scherpe observaties aan doeltreffende interventies, met gevoel voor mensen en de nodige portie humor. Haar stijl is uitnodigend en direct (betrokken confronterend), met veel ruimte en oprechte aandacht voor de ander. Annemieke Nijman inspireert anderen graag tot beweging.

Andere boeken door Annemieke Nijman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Luisteren, dat is toch niet zo moeilijk?