Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

In gesprek met psychose - Deel 2

Terug naar de groep

Paperback Nederlands 2019 9789058983305
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Moederziel alleen sta je buiten onze gedeelde wereld, los van anderen, buiten de groep: psychose is in feite een contactprobleem. In gesprek met psychose – Deel 2 laat zien dat hieraan veel te doen is.
Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is sterk geënt op het werk van filosoof, ervaringsdeskundige en auteur Wouter Kusters. Dit behandelt de fenomenologie van de psychose. Wat ervaart iemand die een psychose ondergaat nu precies? Daarna volgen een praktisch deel, inspirerende verhalen van (ex-)cliënten en een familieverhaal over het hervinden van geluk bij en na een psychose.
Dit toegankelijk geschreven boek, het langverwachte vervolg op In gesprek met psychose, is bedoeld om mensen op een nuchtere manier te enthousiasmeren in hun werk met psychotische mensen. Dat gebeurt door de verhalen, adviezen, waarschuwingen en informatie van een vakman, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring met psychotische patiënten.
Psychiater Jules Tielens richtte in 2011 als tegengeluid tegen de bureaucratische ggzinstellingen een ander psychosecentrum op: De Brouwerij; het eerste geïntegreerde clubhuis/ behandel- en activiteitencentrum voor mensen met een psychotische gevoeligheid. Jarenlang was hij in Amsterdam straatpsychiater voor dak- en thuislozen bij ggz-instelling Arkin. Sinds 2018 is hij psychiater op zorgboerderij Bij Bram in Ameide.

Specificaties

ISBN13:9789058983305
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In gesprek met psychose - Deel 2