Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek voor wereldburgers

Leef je leven in vrijheid. Laat je niet begrenzen door het systeem.

Paperback Nederlands 2019 9789065239716
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De 2019 update van het succesvolle Handboek voor Wereldburgers!
"De afgelopen tien jaar was ik nooit langer dan zes weken op één plek. Ik woon en werk voornamelijk op Curaçao, Mallorca, in Amsterdam en Miami. Tussendoor maak ik af en toe andere tripjes. Ons huidige systeem (onder andere registratie, belastingen en uitkeringen) is gebaseerd op het ouderwetse principe van een vaste woonplaats. Ontbreekt die, dan kan je leven binnen dat systeem lastig en soms zelfs tot een hel gemaakt worden. Ik ondervond dat aan den lijve toen de gemeente waar ik al zestien jaar woonde ineens de verlenging van mijn paspoort weigerde, omdat ik volgens hun regels te weinig nachten in mijn eigen (koop) huis sliep. Nadat de gemeente me uitschreef, deed de Kamer van Koophandel datzelfde met mijn bedrijf en dreigde mijn leven als een kaartenhuis ineen te storten. Na de initiële schok,
verontwaardiging en bureaucratische rompslomp, wist ik deze situatie uiteindelijk om te buigen tot een kans. Ik schreef me helemaal uit Nederland uit, verhuurde mijn huis, richtte een bedrijf in de Caribbean op en werd wereldburger zonder vaste woon- en verblijfplaats.
Reis mee op mijn zoektocht tot in de donkerste uithoeken van 'het systeem',dat erop gebouwd lijkt te zijn om iedere poging om eruit te stappen oneindig te vertragen. Erger je samen met mij aan de frustrerende bureaucratie en de wanhopig makende cirkelredenaties. Leef mee met de verschillende fasen en emoties die ik doormaakte : verbazing, boosheid, frustratie, onmacht, verlangen, twijfels, excuses én proef de vrijheid die ik uiteindelijk heb ontdekt. Ik neem je mee langs de omwegen die ik moest nemen om uiteindelijk de oplossingen te vinden die voor mij werken en misschien ook wel voor jou.
Inmiddels geniet ik van alle voordelen en mogelijkheden die dit leven biedt. Ik zou nooit meer anders willen. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik deze stap niet eerder heb gezet.
Esther Jacobs (1970) is motivator, spreker en schrijfster. Haar uitganspunt is 'If you do what you always did, you will get what you always got'. Ze heeft miljoenen euro's ingezameld voor goede doelen met Coins for Care, deed mee aan Expeditie Robinson, is in meer dan 100 landen geweest en werkt slechts 3 á 4 maanden per jaar pendelend tussen Amsterdam, Curaçao en Miami.

Specificaties

ISBN13:9789065239716
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:368
Druk:3
Verschijningsdatum:13-3-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Handboek voor wereldburgers - 'Realistisch boek vol praktijkvoorbeelden'
Ivonne Sprok | 1 april 2020
Hoe heerlijk is dat? Dat je overal ter wereld kan werken! Het is het leven van digital nomad Esther Jacobs. Zij heeft haar hart gevolgd en is digital nomad, mobiele burger, van het eerste uur. In Handboek voor wereldburgers neemt zij jou mee in haar wereld.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Esther Jacobs

Esther Jacobs (1970) werd bekend door haar inzamelactie Coins for Care (€16 miljoen voor goede doelen rondom de euro invoering) en als deelnemer aan Expeditie Robinson 2005. Over haar ervaringen schreef ze de boeken 'Wat is jouw excuus?' en 'Wat is jouw droom?' Sinds Coins for Care is ze honderden keren geïnterviewd en te gast geweest bij tientallen radio- en TV shows in binnen- en buitenland (o.a. bij Pauw en Witteman, Barend en van Dorp en TVL België). Esther studeerde aan Nyenrode en is motivational speaker voor grote bedrijven als KLM en Philips. Ze wordt ook wel de 'no excuses lady' genoemd omdat ze overal uitdagingen ziet in plaats van problemen. Esther reisde door meer dan 100 landen, ze werkt slechts enkele maanden per jaar en verdeelt haar tijd tussen Amsterdam en Curacao, waar haar eigen 'foute man' woont. “Deze tijd heeft behoefte aan mensen die uit het gangbare durven stappen, grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden vorm geven. Esther Jacobs is zo iemand.” Herman Wijffels

Andere boeken door Esther Jacobs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek voor wereldburgers