Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oranje wereldkampioen

Managementlessen om te winnen

Paperback Nederlands 2010 9789074885393
Voormalig top 100Totaal 60 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Een managementboek voor voetballers, een voetbalboek voor managers

Voorafgaand aan Wereldkampioenschappen voetbal wordt het Nederlands elftal vaak genoemd als één van de grote kanshebbers voor de titel. Ook nu het WK 2010 in Zuid-Afrika aanstaande is. Zestien miljoen bondscoaches hopen dat het team eindelijk de zo lang gekoesterde droom zal doen uitkomen: Oranje wereldkampioen! Zo ver is het nog niet. Oranje is nog nooit in staat geweest écht de laatste stap te zetten. Het team is 'wereldkampioen nét niet'. Daar zijn tal van redenen voor aan te geven: misplaatste arrogantie tijdens de finale (1974); het ontbreken van topspelers Cruijff en Van Hanegem (1978); ruzie in de tent (1990); pech en het weglopen van sterspeler Gullit (1994); abominabele strafschoppen (1998) en zwakke coaching en ongedisciplineerde spelers (2006).

Het wordt tijd dat Oranje de belofte eindelijk gaat inlossen. Zonder hulp lijkt dit echter niet te gaan lukken. Tijd voor Professor Penalty om op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen die Oranje omringen en die schreeuwen om antwoord. Waarom wint Oranje zelden een verlenging? Wordt er nu wél goed getraind op strafschoppen? Heeft het team een winnende strategie? Zijn de spelers in staat zichzelf weg te cijferen en hun emoties te beheersen? Zijn 'we' eigenlijk wel goed genoeg?

'Oranje Wereldkampioen' biedt inzicht in de kritieke succesfactoren van het Nederlands elftal. Het is gebaseerd op voetbalhistorische inzichten, de sterkten en zwakten van het huidige team en toegankelijke en direct toepasbare managementinzichten. Voetbal als metafoor voor management, met elk hoofdstuk concrete tips en hulpmiddelen voor de bondscoach en lessen voor iedereen die zowel in voetbal als management is geïnteresseerd.

Auteur en consultant Gyuri Vergouw staat sinds 2000, na publicatie van zijn veelgeprezen boek 'De Strafschop', bekend als Professor Penalty. In 2006 publiceerde hij een concurrentie analyse van het Duitse voetbal, 'De laatste minuut'. Als Oranje wereldkampioen wil worden, is ook 'Oranje wereldkampioen' verplichte literatuur voor bondscoach en spelers.

Specificaties

ISBN13:9789074885393
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2010
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Oranje wereldkampioen
Erwin van de Pol | 18 mei 2010
Slecht nieuws, Nederland wordt waarschijnlijk toch weer net niet wereldkampioen. Tenminste als we zo slecht blijven presteren op de vier prestatie-indicatoren verlengingen, hoekschoppen & vrije trappen, mentale weerbaarheid, conditie & fysieke kracht en natuurlijk strafschoppen. Allemaal zaken die andere teams traditioneel beter doen dan het Nederlandse. Wij zijn '90 minuten voetballers', er is geen Plan B, op hoekschoppen en strafschoppen traint het Nederlands elftal niet, in tegenstelling tot andere landenteams die dat wel volop doen. Althans volgens consultant en voetbalkenner Gyuri Vergouw in 'Oranje wereldkampioen'. Hij waarschuwt bondscoach Bert van Marwijk met dit boek, ook letterlijk, nog één keer.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
5 stemmen
3
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Gyuri Vergouw: ‘Winnen zit niet meer in de Nederlandse cultuur’
Ronald Buitenhuis 16 maart 2010 In 1974, 1978 en 1988 kon Gyuri Vergouw moeiteloos het Nederlands elftal samenstellen op basis van de rolmodellen zoals beschreven door Belbin. Anno 2010 lukt hem dat niet meer. Vergouw ziet Oranje dan ook komende zomer in Zuid Afrika geen wereldkampioen worden. Of bondscoach Bert van Marwijk moet als de wiedeweerga zijn zojuist verschenen boek Oranje wereldkampioen, met als ondertitel  managementlessen om te winnen, gaan bestuderen. M&L heeft dat gedaan en ook even met de auteur gesproken.
nieuws
Nederland geen wereldkampioen, tenzij…
Ronald Buitenhuis 15 maart 2010 Managementconsultant Gyuri Vergouw ziet het somber in voor het Nederlands elftal komende zomer in Zuid-Afrika. Als ze doorgaan op de huidige voet, worden ze opnieuw -ondanks wederom het mooiste voetbal te hebben gespeeld - geen wereldkampioen. Er is maar één oplossing: bondscoach Van Marwijk moet snel het boekje Oranje wereldkampioen van Vergouw gaan lezen. Dan is er nog hoop dat de oranje ‘vuvuzela’ kan schallen. Vrijdag 12 maart werd het boek in het Amsterdamse Olympisch Stadion gepresenteerd.

Over Gyuri Vergouw

Gyuri Vergouw is econoom, organisatieadviseur en toezichthouder. Hij is actief als managementconsultant en is een veelgevraagd spreker over managementvraagstukken in binnen- en buitenland. Vergouw heeft vele artikelen over management en het adviesvak gepubliceerd en is sinds 1997 als hoofdredacteur verbonden aan ManagementSite.nl.

Andere boeken door Gyuri Vergouw

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Zestien miljoen bondscoaches
Over voetbal en management
2. 'De druk kan niet hoog genoeg zijn'
Over missie en visie
3. 'Voetbal is oorlog'
Over strategie en doelstellingen
4. 'Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen'
Over de concurrentieanalyse
5. 'De spelers zijn verantwoordelijk voor wat er op het veld gebeurt'
Over tactiek en Plan B
6. 'We hebben geen killersmentaliteit'
Over de Nederlandse voetbalcultuur
7. 'Ik ben een fantastische kerel zolang iedereen doet wat ik zeg'
Over leiderschap en teammanagement
8. 'Juist wanneer je iemand mag, hamer je op zijn tekortkomingen'
Over prestatiemanagement
9. Professor Penalty's advies aan de bondscoach

Trivia quiz
Aanbevolen literatuur
Noten
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oranje wereldkampioen