Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Management Toolbox - deel 5: Vergaderen

Managementvaardigheden praktisch besproken

Audio-cd Nederlands 2006 9789077387306
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een goed geleide vergadering inspireert, een slecht geleide vergadering irriteert. Effectief vergaderen hangt samen met de manier waarop u als manager de voorzittershamer hanteert. Daarom is het van belang om de basisprincipes van deze essentiële vaardigheid onder de knie te krijgen. Wat zet u wel en niet op de agenda en hoe blijft u binnen de afgesproken vergadertijd? Hoe voorkomt u dat de discussie ontspoort of op een zijspoor belandt en hoe kapt u een breedsprakige spreker beschaafd af? Al deze aspecten worden op deze cd uitgebreid behandeld.

Specificaties

ISBN13:9789077387306
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:71
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Sebastiaan Aghina | 8 mei 2007
Vergaderen zit ons Nederlanders in het bloed. Niet vreemd gelet op ons gezamenlijk belang droge voeten te houden. Adel, boeren burgers en buitenlui, men heeft elkaar altijd nodig gehad om het waterbeheer in het drassige westen te regelen. Maar was vergaderen ooit teken van status, nu lijkt het vooral een bezigheid te zijn die veel ergernis opwekt.Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
1
0
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ronald Buitenhuis

Na de School voor de Journalistiek en een periode als freelance journalist heeft Ronald Buitenhuis enkele jaren bij een persbureau in Oost-Nederland gewerkt. Daarna was hij (eind)redacteur bij het Kluwer-tijdschrift ELAN, vakblad voor Directeuren en Commissarissen. Eind jaren negentig is het vaste dienstverband ingeruild voor zelfstandig ondernemerschap, onder meer met freelance (beurs)verslaggeving voor Business Update; het eerste beursprogramma op de Nederlandse televisie. Een logische vervolgstap was het freelance-eindredacteurschap bij RTL Z. De laatste jaren is geschreven pers de hoofdmoot van zijn activiteiten. Vaktijdschriften, kranten, boeken, interne communicatie... Daarnaast is Buitenhuis ook actief op het gebied van cd's en televisie.

Andere boeken door Ronald Buitenhuis

Over Marike van Zanten

Marike van Zanten (1961) is financieel-economisch journalist. Ze publiceerde de afgelopen jaren onder meer in Communicatie, ELAN, Het Financieele Dagblad, Intermediair, Management Scope en Slow Management over corporate governance, management, strategie & leiderschap en gender diversity. Zo is ze samen met Jos van Hezewijk verantwoordelijk voor de 'Top 50 machtigste vrouwen' in het blad Management Scope. Ook is ze redacteur van het e-zine Governance Update. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, die ze in 1988 cum laude afrondde, was ze een jaar lang werkzaam bij Sijthoff Pers. Vervolgens was ze van 1991 tot en met 2002 verbonden aan ELAN, magazine voor directeuren en commissarissen, voor ze zich in 2003 zelfstandig vestigde.

Andere boeken door Marike van Zanten

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De Hollandse poldertraditie
3. Kletskosten en ander vergaderleed
4. Vergaderdoel en vergadergroep
5. Samenstellen van de agenda
6. De voorzittersrol: sfeer, snelheid en structuur
7. Metacommuniceren en manipuleren
8. Besluitvorming
9. Televergaderen en internationale meetings
10. De rondvraag

Speelduur is ongeveer 70 minuten
Inclusief PDF-bestand met integrale tekst.

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Management Toolbox - deel 5: Vergaderen