Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Joep Schrijvers over De andere kant van organiseren (Management Topics)

Over de organisatiemens ofwel de filosofie van de middelvinger

Luisterboek Nederlands 2007 9789077387436
Verkooppositie 999999945 dagen in de top 100
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

In deze aflevering van de reeks Management Topics praat Joep Schrijvers over een doorgeschoten organisatiemaatschappij, over idiote gedachten van managementgoeroes, over de Nieuwe Organisatiemens en over hoe normale mensen steeds meer worden gemonitored. Over hoe we onze economie weer menselijk krijgen met of ondanks geavanceerde technologie. Over een rigoureuze herwaardering van de vrouw om de maatschappij in het algemeen en de organisatie in het bijzonder weer in het gareel te krijgen. En over de jongste generatie die ons meer dan ooit de menselijke maat neemt. Kortom: waarom we onze middelvinger moeten gaan koesteren. Dit pamflet is gebaseerd op het boek 'Het Wilde Vlees. De tomtomisering van de passionele mens'.

Specificaties

ISBN13:9789077387436
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:69
Druk:1
Verschijningsdatum:5-10-2007
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Joep Schrijvers over de andere kant van organiseren
Pierre Pieterse | 3 september 2007
Het uitvoerige keuzemenu waar elke beller onvermijdelijk doorheen moet alvorens iemand van vlees en bloed aan de lijn te krijgen, wordt gepresenteerd als een kunststukje in service en efficiency. En dat is het ook, alleen niet voor de beller maar voor de organisatie erachter.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joep Schrijvers

Joep Schrijvers studeerde Andragologie (veranderkunde) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan in de automatisering en promoveerde in 1993 op een proefschrift over computer ondersteunde cursusontwikkeling. Hij was als trainer verbonden aan the Vision Web en de Baak. In 2002 schreef hij de wereldwijde bestseller ‘Hoe word ik een rat?’. Daarna verschenen van zijn hand ‘Het maandagmorgengevoel’ en ‘Het wilde vlees’. Joep Schrijvers put uit een twintigjarige praktijkervaring als adviseur, manager en wetenschapper op het gebied van organisatieverandering en leerprocessen in profit- en nonprofitorganisaties. Hij houdt zich bezig met kwaadaardige, irrationele en toevallige processen in organisaties. Sinds vijf jaar is hij schrijver en columnist van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij. Joep is daarnaast bezig met een langjarig, breed, historisch onderzoek naar het thema ‘Leiderschap’.

Andere boeken door Joep Schrijvers

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De logistieke orde
3. De nieuwe organisatiemens
4. Controletechnologie
5. Afslag existentie
6. Epiloog: de filosofie van de middelvinger
7. Afsluiting

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Joep Schrijvers over De andere kant van organiseren (Management Topics)