Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coaching in perspectief

Deel 1

Luisterboek Nederlands 2007 9789077387719
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

In deze aflevering van 'De Coachingbox' wordt het vak coachen in historisch perspectief geplaatst. Ken uw geschiedenis, begrijp het nu, en zie waar coaching heengaat, hoe het vak zich ontwikkelt. U hoort waarom de Tweede Wereldoorlog een breuklijn vormt, waar de nog steeds goed te gebruiken indeling van Hersey en Blanchard en de vier coachrollen van Kinslaw vandaan komen, en van waaruit provocatief coachen en zelfregie zich heeft kunnen ontwikkelen. U krijgt ook een duidelijk beeld hoe coaching zich verhoudt ten opzichte van therapie en organisatieadvies. En al luisterend zult u merken hoe noodzakelijk reflectie en zelfregie zijn.

De rode draad in het verhaal zijn de vier kritieke succesfactoren binnen elk coachingtraject: de meetlat, eigenaarschap, de ijsberg, en de hier-en-nu situatie. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van praktijksituaties. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan het officiële competentieprofiel van de Stichting Coach dat gebruikt wordt voor certificering. Dit profiel maakt duidelijk hoe coaching een echte professie is geworden.

Deze aflevering is geschreven door Marijke Lingsma die tevens eindredacteur van deze audioreeks is. Zij is oprichter en directeur van Multi Media Coach BV en creatief adviseur bij Van Harten en Lingsma en voor ondernemer. Daarnaast is zij auteur en medeauteur van diverse coachingboeken, zelfregiespellen en de bekende coachingsscheurkalender 'Scheur je los'.

Specificaties

ISBN13:9789077387719
Trefwoorden:coachen, coaching
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:65
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2007
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (1)

Sven Laudy | 7 oktober 2008
'Coaching in perspectief', de eerste aflevering van 'De Coachingbox', biedt een overzicht van het vakgebied zoals zich dat de vorige eeuw tot nu heeft ontwikkeld. Daarnaast worden de verschillen aangegeven met andere begeleidingsvormen, zoals 'mentoring' en 'counseling'.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De wortels van coaching
3. De fundamenten van coaching
4. HRM en coaching
5. Coachen in vogelvlucht
6. Provocatief coachen
7. De toekomst van het coachen
8. Competenties van een coach
9. Succesfactoren van coaching
10. Conclusie

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coaching in perspectief