Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Groepsgericht coachen

Deel 8

Luisterboek Nederlands 2008 9789077387788
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Deze aflevering van 'De Coachingbox' gaat over groepsgericht coachen en wel vanuit de wetten en inzichten van het systeemdenken. Bij systeemdenken ligt de nadruk op de interactieve competenties zoals samenwerken en afstemming. Het gaat dus minder om het individu en juist meer om de verbinding tussen de delen, de interactie tussen individuen en afdelingen. Hoe gaan zij om met de succesfactoren 'meetlat', 'eigenaarschap', 'ijsberg' en de 'hier-en-nu situatie'?

Systeemdenken richt zich op de meest plausibele oplossing voor dít moment en zoekt niet naar schuldigen of perfecte oplossingen. In deze aflevering leert u wat een systeem is en hoe het werkt. Regels en mechanismen vanuit het systeemdenken zoals 'circulair denken versus lineair denken' en 'voorgrond-achtergrond' worden praktisch toegelicht, evenals het aanpakken van onderliggende denkpatronen in een groep. U leert patronen herkennen, wat de houding van een teamcoach moet zijn en hoe de vele valkuilen te vermijden.

'Deze aflevering is geschreven door Marijke Lingsma die tevens eindredacteur van deze audioreeks is. Zij is oprichter en directeur van Multi Media Coach BV en creatief adviseur voor ondernemers. Daarnaast is zij auteur en medeauteur van diverse coachingboeken, zelfregiespellen en de bekende coachingsscheurkalender 'Scheur je los'.

Specificaties

ISBN13:9789077387788
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:65
Druk:1
Verschijningsdatum:22-5-2008
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (1)

Sven Laudy | 20 januari 2009
De achtste aflevering van de 'Coachingbox' gaat dieper in op het coachen van groepen. Centraal staat de interactie tussen de groepsleden en de wijze waarop je groepen kunt coachen. Het groepsgerichte coachen wordt ingestoken vanuit het systeemdenken.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Visie en definitie
3. Systeemdenken
4. Mentale modellen, feedback en 'loops'
5. Houding van een teamcoach
6. Valkuilen bij teamcoaching

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groepsgericht coachen