Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kracht zonder macht

Onweerstaanbare managementrecepten met de smaak van Verticale Dialoog

Gebonden Nederlands 2008 9789077983249
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Kracht zonder macht' gaat over richting, draagvlak, verbondenheid en actie in organisaties, en over hoe u dit als manager van de grond krijgt. Het is een must voor elke manager die op zoek is naar nieuwe wegen om lekker werken en goed presteren binnen zijn organisatie mogelijk te maken.

Verkiezen managers nu echt meenemen boven meegeven? Zelfs de meest sturende manager weet diep van binnen dat doelen pas echt worden gerealiseerd als medewerkers het beleid in alle vrijheid mogen meemaken. Goede plannen maken moet niet verstoord worden door machtsverhoudingen tussen leidinggevers en leidingkrijgers. En wie anders dan de manager zelf beschikt over de macht om zich te onthouden van machtsuitoefening? Dat blijkt overigens makkelijker gezegd dan gedaan...

In dit boek wordt de Verticale Dialoog ingebracht: het constructieve, machtsvrije gesprek tussen beleidsmakers en beleidsontvangers. Het bevat de basisprincipes om organisaties beter te laten werken. Geen theorie die zegt hoe u als manager tijdelijk even uw macht uitzet, want zo werkt dat niet. Wel twintig managementrecepten die uitnodigen om op de enige juiste manier met continue verbetering aan de slag te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789077983249
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:158
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Kracht zonder macht
Jeroen Nikkelen | 16 juni 2009
'Kracht zonder macht' is niet zomaar een managementboek. Het beschrijft geen uitgebreide theoretische kaders, maar schrijft twintig direct te hanteren methoden (recepten) voor om de dialoog in organisaties te bevorderen. Met behulp van concrete casussen word je meegenomen door een breed scala aan mogelijkheden ('recepten') om een verticale dialoog tussen managers en medewerkers in gang te zetten. Dit zal volgens Cees Hoogendijk 'draagvlak en vertrouwen creëren zodat het management daarna automatisch de leiding krijgt'.
Lees verder
Kracht zonder macht
Nico Vreeswijk | 3 juni 2009
Cees Hoogendijk heeft met zijn boek 'Kracht zonder macht' op voortreffelijke wijze twee dingen nagestreefd. Enerzijds oog voor het realisme van de praktijk en anderzijds het weten vasthouden aan idealisme van gelijkwaardigheid bij kennisuitwisseling. Hoogendijk weet de zoveelste managementhype over strategietheorie en modellen te vermijden en voert aan de hand van een receptenboek de logische methode 'Verticale Dialoog' in.
Lees verder
Kracht zonder macht
Pierre de Winter | 24 april 2008
Cees Hoogendijk houdt niet van macht. Daar waar managers en leidinggevenden gebruik maken van hun macht over anderen om hun doelen te bereiken, in plaats van hun mensen de kans te geven zich die doelen eigen te maken, is in zijn ogen de lol er al snel van af. En met de bewuste doelstellingen komt het dan in de meeste gevallen ook niet meer goed.
Lees verder

Lezersrecensies

2.8 van de 5
4 stemmen
1
1
0
0
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Cees Hoogendijk

Cees Hoogendijk (1959, wiskunde, humanistiek, getrouwd, zes kinderen) is de oprichter en verpersoonlijking van OrgPanoptics 'managing the whole'. Als organisatieontwikkelaar draagt hij al meer dan twintig jaar bij aan de performanceverbetering van organisaties en hun managers, bij voorkeur door het ontwerpen en ontwikkelen van integrale leer- en verbeteromgevingen. Zijn drijfveer (en promotieonderzoek) bestaat uit het steeds beter willen begrijpen van organisatie als dynamisch complex van menselijke interactie, om van daaruit relaties te vinden tussen humanisering en duurzaam presteren.

Andere boeken door Cees Hoogendijk

Inhoudsopgave

Prepareren
1. Luisteren in een notendop
2. EnergieX
3. Stokje voor een open dialoog
4. Gedwongen tot luisteren

Plannen
5. Waarden tot leven gebracht
6. Strategisch oriënteren
7. Werk maken van waarden
8. Organisatie als verhaal
9. Hoe-plan wordt doe-plan
10. Zelfgemaakte beleidskrant

Doen
11. Als dialoog zo zuiver
12. Digitale dialoog met de CEO
13. ZZP Plaza
14. Dialoog in beeld
15. Werkplaats in ontwikkeling
16. Snel en goed veranderen
17. Vertrouwen op win-win
18. Stel je toch eens voor

Bezien
19. Verantwoord evalueren
20. Plannen, doen en toen?
21. Taart toe

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kracht zonder macht