Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Business Spiritualiteit Magazine 1 - Organisatievernieuwing vanuit spirituele krachtbron

Paperback Nederlands 2007 9789077983256
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Alweer een tijdschrift over spiritualiteit? We horen het u denken. Spiritualiteit staat tegenwoordig in de belangstelling. Maar andere tijdschriften gaan vooral over religie, individuele spiritualiteit en esoterische praktijken. Er is weinig in te vinden over de spiritualiteit van het zakendoen en de zingeving van het management. Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode wil in die leemte voorzien.

In dit eerste nummer aandacht voor:
• IFOH award 2007 naar Paul de Blot SJ
• Significance of Indian spirituality to business
• SPES: Trappisten van Westmalle wijzen ondernemingen de weg
• Spirituele kracht van netwerkorganisaties
• Resonantie sterkt leiderschap

Specificaties

ISBN13:9789077983256
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Business Spiritualiteit Magazine 1 - Organisatievernieuwing vanuit spirituele krachtbron
Annelies Bakelaar | 20 mei 2008
'Business Spiritualiteit Magazine' is het eerste Nyenrodiaanse tijdschrift op het gebied van zakelijke bezieling, zakelijke spiritualiteit. Het tijdschrift is voortgekomen uit de leerstoel 'business spiritualiteit' die in 2006 aan Nyenrode opgericht is. Veel tijdschriften gaan vandaag de dag over spiritualiteit, bezieling of bezinning. Dit tijdschrift richt zich vooral op de spiritualiteit van het zakendoen en de zingeving van management. 'Business Spiritualiteit Magazine' staat vol met wetenschappelijk getinte artikelen, waarbij de aandacht zeker gelegd is op het leesbaar houden ervan; het bevat dan ook geen artikelen langer dan 10 pagina's. Het is een interessante mix gevonden voor zowel theorie als praktijk.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 1 - Organisatievernieuwing vanuit spirituele krachtbron