Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting
, ,

Business Spiritualiteit Magazine 5 - Spiritualiteit en duurzaamheid

nr. 5 2009

Ingenaaid Nederlands 2009 9789077983447
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
12,50
9,95
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Alweer een tijdschrift over spiritualiteit? We horen het u denken. Spiritualiteit staat tegenwoordig in de belangstelling. Maar andere tijdschriften gaan vooral over religie, individuele spiritualiteit en esoterische praktijken. Er is weinig in te vinden over de spiritualiteit van het zakendoen en de zingeving van het management. Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode wil in die leemte voorzien.

Dit nummer wil een bijdrage leveren aan het toenemende bewustzijn van het belang van duurzaamheid binnen het bedrijfsleven. Dit gebeurt aan de hand van artikelen die vooral wijzen op de spirituele aspecten van duurzaamheid. De enige mogelijkheid voor authentieke duurzaamheid is de mensen duurzaam te maken door zijn spirituele kracht.

Specificaties

ISBN13:9789077983447
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:56
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Business Spiritualiteit Magazine 5 - Spiritualiteit en duurzaamheid
Hans Baltjes | 25 mei 2009
In deze uitgave van Business Spiritualiteit Magazine zijn zeven verhandelingen opgenomen over spiritualiteit en duurzaamheid. Een onderwerp dat rond de op til staande ´wende´ naar verwachting mag rekenen op fikse belangstelling. Paul de Blot (Nyenrode) en de zijnen selecteerden een mooie mix van onderwerpen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial

Wie is uw wagenmenner

Als een vis in het water de rivier volgen

'Ik heb leren kijken door de ogen van de ziel'

Being a true leader

Spirituele oriëntatie en Indiaas ondernemerschap

Visionaire leiders zijn bij uitstek creatief!

Kijken naar struisvogels is kijken in een spiegel

Boekrecensies van Paul de Blot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 5 - Spiritualiteit en duurzaamheid