Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Business Spiritualiteit Magazine 11 - Samenwerken in organisaties

Ingenaaid Nederlands 2010 9789077983645
Verkooppositie 4374Hoogste positie: 462
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Gebrek aan eenheid en authentieke samenwerking maakt een organisatie ziek. Dit tonen de auteurs aan in een artikel over burn-out. Een ziek bedrijf maakt ook zijn werknemers ziek en veroorzaakt daarmee een burn-out. In een column gaat Paul de Blot hierop in. Aansluitend gaat Gerrit Broekstra in op de ziel van de samenwerking. In dit fundamentele artikel behandelt hij de paradox van de samenwerking. Hij toont hoe organisaties vanuit deze bezieling naar samenwerking op zoek gaan.

Tot slot biedt dit nummer in een uitgebreide boekbespreking een grote diversiteit aan publicaties over businessspiritualiteit. Deze worden vooral belicht vanuit hun waarde voor spiritualiteit en zingeving.

Specificaties

ISBN13:9789077983645
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:56
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial

'Een gezonde organisatie creëren is een kwestie van een lange adem'
Henk van Essen

Proefschrift van Maurice de Valk: zingeving voorkomt burn-out in organisaties
Paul de Blot

Zoeken naar de ziel van samenwerking
Gerrit Broekstra

Waar het verstand zwijgt
Paul de Blot

'Niemand kan zijn eigen geestelijk leider zijn'
Thérèse Huiskens

Boekrecensies van Paul de Blot

Symposium Business Spiritualiteit: een impressie
Gisela van Haaren

Agenda en bronnen voor inspiratie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 11 - Samenwerken in organisaties