Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Waarderend Organiseren

Appreciative Inquiry: co-creatie van duurzame verandering

Gebonden Nederlands 2008 9789078440260
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Dit boek geeft een praktische en levendige schets van AI in de Nederlandse en Belgische praktijk. Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) staat voor een positieve kijk op verandering in organisaties. Meer betrokkenheid, meer succes en een duurzamer resultaat. 'Waarderend Organiseren, Appreciative Inquiry: co-creatie van duurzame verandering', is geschreven door managers, consultants en wetenschappers en bestemd voor allen die zich willen verdiepen in de achtergronden en praktische toepassingen van AI.

David Cooperrider over 'Waarderend organiseren':
'Dit is een baanbrekend boek, rijk gevuld met casestudies, verhalen, instrumenten en praktische suggesties. En het is het eerste gezaghebbende werk over Appreciative Inquiry dat verschijnt in de Nederlandse taal en dat geschreven is op de Nederlandse en Belgische context.'

Specificaties

ISBN13:9789078440260
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:276
Druk:1
Verschijningsdatum:20-10-2017
Hoofdrubriek:Advisering
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Waarderend Organiseren
José Otte | 19 mei 2009
Appreciative Inquiry wordt als methode steeds vaker toegepast. 'Waarderend organiseren' is een van de eerste Nederlandstalige boeken over de Appreciative Inquiry-methode (AI). Hierin vinden we naast een duidelijke omschrijving van de methodiek ook verhalen over de toepassing van AI in de praktijk. Daarnaast treffen we een kritische kijk op AI. Een aanrader voor wie meer wil weten over andere manieren om organisaties en mensen tot ontwikkeling te brengen.
Lees verder
recensie
Waarderend Organiseren
Jan Boerstra | 13 mei 2009
recensie
Waarderend Organiseren
Jan Boerstra | 25 maart 2009
Appreciative inquiry is een vrij jonge loot aan de stam van organisatieonderzoek en organisatieverandering. Wereldwijd krijgt het steeds meer voet aan de grond. Hoe slaat het aan in Nederland? Een groep praktijkmensen heeft de pen opgepakt en hun kennis en ervaring met appreciative inquiry te boek gesteld in 'Waarderend organiseren'. Het resultaat is een theoretische introductie en overzichtelijke staalkaart van praktijkervaringen vanuit een positieve, waarderende kijk op samenwerken en organiseren.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
14 stemmen
8
5
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
De kracht van waarderend organiseren
Jan Boerstra 29 mei 2009 Appreciative inquiry, oftewel waarderend onderzoek, is een verandermethodiek die uitgaat van een positief mensbeeld. In essentie gaat het over dat wat leven geeft aan een organisatie: Wat maakt een organisatie tot wat ze is en zonder dat tot een andere organisatie? Een verkenning.

Over Robbert Masselink

Robbert Masselink adviseert en ondersteunt directies, (management)teams en veranderkundige begeleiders bij strategie-, team- en organisatieontwikkeling. Ontwikkeling en verandering gaan in zijn beleving om het vormgeven van nieuwe verhoudingen ten opzichte van jezelf, elkaar en onderwerpen die in conversaties spelen. Appreciative inquiry past daar als veranderfilosofie en aanpak goed bij en reikt waardevolle handvatten aan om onderzoek, dialoog en actie te organiseren. Hij is initiatiefnemer van het AI Gilde, spreekt en publiceert frequent over appreciative inquiry en is eindredacteur van ‘Veranderen met appreciative inquiry’.

Andere boeken door Robbert Masselink

Over Rombout van den Nieuwenhof

Dr Rombout van den Nieuwenhof MBA werkt (inter-)nationaal als docent, coach, trainer en organisatieadviseur. Hij is directeur van ZENO Adviesbureau voor Organisatieontwikkeling te Amsterdam.

Andere boeken door Rombout van den Nieuwenhof

Over Joep de Jong

Joep C. de Jong is Director eLearning Solutions binnen BT. Hij studeerde tuinbouwtechniek aan de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht en heeft later een aantal opleidings trajecten gevolgd aan onder andere de Londonse Business School en het Management Centre Europe. Zijn loopbaan is hij 1978 in het agrarisch onderwijs begonnen en na een loopbaan bij Apple (1984-1991) zijn eigen bedrijf – JLS International – gestart. In 1998 als directielid bij Syntegra in dienst getreden en in 2004 de overstap naar BT gemaakt. Sinds 1995 actief in het toepassen van Appreciative Inquiry. Hij was in 1998 één van de medeoprichters van AI Consultancy.

Andere boeken door Joep de Jong

Inhoudsopgave

Ten geleide
Woord vooraf
Auteurs

Deel I – Introductie

Inleiding

1 Appreciative Inquiry
2 Wat werkt; Als een proces
3 Let's get started

Deel II – AI in de praktijk

Inleiding

4 AI in de farmacie
5 Appreciative Teambuilding
6 Wall of Wonder
7 Kwaliteit door een positieve bril
8 Grootschalige verandering op positieve leest

Deel III – Verdieping van AI

Inleiding

9 De kracht van verhalen
10 Waarderend omgaan met verschillen
11 Pleidooi tegen de aanpassing
12 Een vrolijke adviseur

Deel IV

13 AI op de schop
14 Dwalen door verhalen
15 De scheppende kracht van AI
16 Een verborgen droom

Literatuur
Register
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarderend Organiseren