Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Waarom je als leider niet alles hoeft te kunnen

Gefundeerde inzichten over complementair leiderschap

Gebonden Nederlands 2013 9789079729814
Verkooppositie 9399
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zelfs de meest uitmuntende leider is geen superheld die alles kan. Toch wordt er vaak van leiders verwacht dat ze uitblinken op allerlei uiteenlopende aspecten van leiderschap. Dit is niet alleen een onrealistische, maar ook een onnodige verwachting. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en vele praktijkvoorbeelden maken David Pendleton en Adrian Furnham duidelijk Waarom je als leider niet alles hoeft te kunnen.

Zo probeert een realistisch leider niet zelf alle leiderschapstaken te beheersen, maar investeert een goed leider juist in een leiderschapsteam dat hem of haar aanvult. De auteurs geven meteen het goede voorbeeld en bundelen hun krachten: een gedegen academische achtergrond en praktische ervaring uit het bedrijfsleven. Het resultaat is een gebalanceerd boek dat laat zien waarom complementaire leiderschapsteams de toekomst hebben, en dat tegelijkertijd bruikbare aanknopingspunten biedt om zo'n team vorm te geven.

Zoals Hans Hijne (directeur Training & Development bij Ahold) het verwoordt: 'Het is mijn ervaring dat het model van Pendleton en Furnham gemakkelijk te begrijpen en toe te passen is. Het geeft onze managers een gemeenschappelijke taal; een manier om te communiceren over hoe zij individueel en als team effectiever en meer succesvol kunnen zijn.'

'Dit boek is niet alleen onmisbaar voor de leider die samen met zijn team streeft naar compleet leiderschap, het is ook een bron van wijsheid voor organisatie-adviseurs, trainers, coaches en psychologen.' Kees Klomp - directeur, trainer en coach bij Mindable
'Dit boek daagt leiders uit om hun ego opzij te zetten en leiderschap als teamsport te zien, en brengt daarmee een uiterst actuele boodschap.' Lenette Schuijt - zelfstandig organisatieadviseur, coach en leiderschapstrainer, auteur van o.a. Met ziel en zakelijkheid, Leiderschap voor een mooiere wereld en Het menselijk gezicht van werk.

David Pendleton is voorzitter van de Edgecumbe Consulting Group en verbonden aan het Green Templeton College en de Said Business School van de Universiteit Oxford. Hij richt zich op de ontwikkeling van leiders en leiderschap, is erkend psycholoog en is consultant voor verschillende multinationals.

Adrian Furnham is professor in de psychologie aan het University College van Londen en gastdocent aan de Norwegian School of Management in Oslo. Hij is auteur van meer dan 800 artikelen en meer dan 65 boeken, waaronder een aantal populaire managementboeken.

Specificaties

ISBN13:9789079729814
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:197
Druk:1
Verschijningsdatum:27-12-2013
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Richard van der Lee | 21 juli 2014
Leiderschap en bijvoeglijke naamwoorden. Tegenwoordig een onontkoombare combinatie. Denk aan leiderschap en de koppeling met persoonlijk, dienend, dictatoriaal, psychotisch, spiritueel, transformationeel en ga nog maar even door. De vraag is dus wat een boek van twee Engelse wetenschappers over ‘complementair leiderschap’ voor waarde toevoegt aan het bestaande assortiment.Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over David Pendleton

David Pendleton is voorzitter van de Edgecumbe Consulting Group en verbonden aan het GreenTempleton College en de Said Business School van de Universiteit Oxford. Hij richt zich op de ontwikkeling van leiders en leiderschap, is erkend psycholoog en is consultant voor verschillende multinationals.

Andere boeken door David Pendleton

Over Adrian Furnham

Adrian Furnham is professor in de psychologie aan het University College van Londen en gastdocent aan de Norwegian School of Management in Oslo. Hij is auteur van meer dan 800 artikelen en meer dan 65 boeken, waaronder een aantal populaire managementboeken.

Andere boeken door Adrian Furnham

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De geschiedenis van het denken over leiderschap
2. De invloed van leiderschap op bedrijfsprestaties
3. De primaire kleuren van leiderschap
4. Vijf leiderschapstaken
5. De onwaarschijnlijkheid van complete leiders
6. Een leiderschapsteam opbouwen
7. Moet je slim zijn om een leider te zijn
8. De invloed van persoonlijkheid op leiderschap
9. Een actieprogramma

Dankwoord
Eindnoten
Over de auteurs
Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom je als leider niet alles hoeft te kunnen