Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kleine prinses

maakt projectmanagement stoer

Gebonden Nederlands 2008 9789080812277
Voormalig top 100Totaal 76 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

De woorden van Otto de Graaf tollen als ballen in een bingomachine door haar hoofd: verandering, mooier en slimmer werken, redesign, implementeren, ontwikkeling, interne en externe communicatie... de blauwe kikker. "De blauwe kikker?" Prinses Marenne staart naar een plastic map met een stapel A4'tjes erin.

In dit hedendaagse sprookje beschrijven Nicoline Mulder en Fokke Wijnstra op spannende en speelse wijze de projectmanagementavonturen van Prinses Marenne. Haar gesprekken met opdrachtgever Otto de Graaf, haar wijze vader Koning Tita, grote broer Bas Berend en neef Arthur geven inzicht in dilemma's van moderne projectmanagers. Dit sprookje verleidt de lezer op een plezierige wijze tot nadenken, het inspireert de lezer nieuwe zienswijzen te verkennen.

Prof. Dr. Ir. Mathieu Weggeman schrijft in zijn voorwoord bij dit boek: "Nu eens geen checklijstjes, matrices, faseringen en stappenschema's, maar een sprookje dat op een plezierige, rustige manier aanzet tot verder denken en daarover praten met elkaar. Zo leer je samen nieuwe dingen, dingen waarover in de wereld van projecten nauwelijks werd gesproken."

Specificaties

ISBN13:9789080812277
Trefwoorden:projectmanagement
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:95
Uitgever:Dialoog
Druk:1
Verschijningsdatum:8-3-2008
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (2)

De kleine prinses
Mark Murkes | 2 juli 2008
Dat projectmanagers gevangen zitten in een web van Excel sheets, flowcharts en matrices, is algemeen bekend. Hierbij is altijd het gevaar aanwezig dat de bezieling met het project op de tweede plaats komt. Zolang het proces maar gevolgd wordt, lijkt er niets aan de hand. Dat dit proces creativiteit en flexibiliteit niet ondersteunt, is van ondergeschikt belang. Nicoline Mulder en Fokke Wijnstra proberen met 'De kleine prinses' een andere kijk te geven op het managen van projecten. Daarbij schuwen ze het niet om kritische, en soms pijnlijke, vragen te stellen.
Lees verder
De kleine prinses
Teun van Aken | 24 april 2008
Nicoline Mulder en Fokke Wijnstra beschrijven in een sprookje op spannende en speelse wijze de projectmanagementavonturen van Prinses Marenne. Haar gesprekken met haar opdrachtgever, haar vader de koning, haar broer en haar neef geven inzicht in dilemma's van moderne projectmanagers. Dit sprookje verleidt de lezer op een plezierige manier tot nadenken, het inspireert de lezer nieuwe zienswijzen te verkennen. Zo lees ik op de achterflap. Ik ben het vaak met achterflapteksten niet eens, maar deze keer zeker wel.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
7 stemmen
4
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Nicoline Mulder: ‘Eerst het contact, dan het contract’
Pierre de Winter 2 september 2008 Projectmanagement is verworden tot een invuloefening waarbij managers als een slaaf het projectmanagementmodel volgen en zich de belangrijke vragen vooraf niet stellen. Met die kritiek in gedachten schreven Nicoline Mulder en Fokke Wijnstra het boek De kleine prinses, een parabel waarin beschreven staat hoe het dan wél moet. Een interview met de auteurs.

Over Nicoline Mulder

Nicoline Mulder heeft ruim ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van projectmanagers en –teams. Met een achtergrond in de technische Bedrijfskunde en Psychologie weet zij individuele drijfveren en gedragspatronen moeiteloos te koppelen aan mechanismen en culturen van (project)organisaties. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met mensen in een projectcontext, want: 'in geen ander vakgebied is zo'n mooie combinatie te zien van dynamiek, drive en energie enerzijds en mooie resultaten, trotsheid en passie anderzijds.' Nicoline prikkelt en stimuleert bij haar streven naar mooi projectmanagement.

Andere boeken door Nicoline Mulder

Over Fokke Wijnstra

Fokke Wijnstra is inspirator, facilitator en ondernemer. Hij heeft meer dan twintig jaar managementervaring. Zijn motto is: "Er is altijd een kans vanuit een ander kader te denken". Hij houdt van vernieuwen en bouwen.

Andere boeken door Fokke Wijnstra

Inhoudsopgave

Woord vooraf

De kleine prinses ontwaakt
De hond van Bas Berend
Door waarden gedreven
De grote prins
Défilé
Negen maanden later

Dankwoord
Literatuur en noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine prinses