Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Fatale en vitale spiralen in de zorg

16 zorgeigen oplossingen

Paperback Nederlands 2010 9789081530910
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Met veel instellingen in de zorg gaat het niet goed. Daartegenover staan de 'juweeltjes in de zorg'. Zij presteren op alle fronten juist bovengemiddeld. Maar wat veroorzaakt nu deze verschillen? Hoe maak je van een kommervolle organisatie een juweeltje? Jaap van der Mei, interim manager in de zorg, beschrijft op duidelijke wijze een verklarend model en zestien zorgeigen oplossingen.

Kommervolle instellingen blijken op vier organisatieaspecten stap voor stap omlaag te bewegen via fatale spiralen. De juweeltjes bewegen op dezelfde vier aspecten juist omhoog via vitale spiralen. Ontsnappen aan de fatale spiralen betekent onder andere dat de instrumentele aanpak, overgewaaid uit het bedrijfsleven, naar de achtergrond verdwijnt. Geloof in de kracht van betrokken medewerkers en zorgeigen oplossingen komen daarvoor in de plaats.

'Fatale en vitale spiralen in de zorg' is bedoeld voor bestuurders, managers en adviseurs die voelen dat het beter kan, maar niet precies weten hoe. Dit boek biedt inzicht en inspiratie.

Specificaties

ISBN13:9789081530910
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Peter Vermeulen | 24 juni 2010
Weer verschijnt er een boek waarin de auteur betoogt te weten waar de problemen in zorginstellingen door ontstaan en vooral hoe deze aan te pakken zijn. Auteur Jaap van der Mei richt zich met zijn boek 'Fatale en vitale spiralen in de zorg' vooral op de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, verpleeghuiszorg en de kortdurende ondersteuning en revalidatie (care).Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap van der Mei

Jaap van der Mei schreef – samen met collega’s – eerder ‘Herverdelen van eigenaarschap, beelden van de trektocht naar zelfsturende teams en Rijnlands organiseren in de langdurige zorg’. In dat boek schetst hij dat de omslag naar zelfsturing vooral en vooreerst vraagt om het omarmen van een andere besturingsfilosofie. Een proces dat start bij de bestuurder en dat een voorwaarde vormt om de structuurverandering naar zelfsturende teams te laten slagen. In ‘Scherp stellen - Goed zien’ zoomt hij in op de eveneens cruciale rol van de Raad van Toezicht. Met wederom als doel de slagingskans belangrijk te vergroten. In de kantlijn staan opmerkingen van vijf side kicks. Ze illustreren, vullen aan of corrigeren. De side kicks zijn: Ingrid Windmeijer, Judy Braam, Lies Zuidema, Nettie Saarloos en Wardy Doosje. Ine Bimbergen verzorgde de redactie.

Andere boeken door Jaap van der Mei

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave
Voorwoord

1. Een inconvenient truth en een uitdaging
2. Fatale en vitale spiralen
3. Van fatale naar vitale spiralen
4. Het fatale aan instrumentalisering en schaalvergroting
5. Een vitaal alternatief voor instrumentalisering en schaalvergroting
6. Het twee-petten-probleem
7. Wachtlijsten uitbannen
8. Zorgeigen oplossingen
9. Epiloog

Bijlage 1. Informatie over de schrijver en de sidekicks
Bijlage 2. Kerngedachte, samenvatting

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fatale en vitale spiralen in de zorg