Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Contact - (k)it

Combineer de werkvormen en verrijk door te oefenen je communicatie

Spel (h) Nederlands 2012 9789081813600
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Herken je de situatie waarin je probeert je helder uit te drukken en je toch het idee hebt dat de ander je boodschap totaal niet lijkt te begrijpen? Je voorafgaand aan een gesprek precies weet wat je wilt gaan zeggen, terwijl je op het moment dat je tegenover elkaar staat volledig dicht klapt? Je erg je best doet je boodschap heel voorzichtig over te brengen omdat je bang bent de ander te kwetsen en je alsnog wordt geconfronteerd met een boze of gefrustreerde reactie? Je meestal pas een tijdje na een gesprek opeens weer weet wat je nu eigenlijk echt wilde zeggen? Is het antwoord op één of meerdere van deze vragen 'JA', dan is de CONTACT-(K)IT® echt iets voor jou!

De CONTACT-(K)IT biedt een zeer uitgebreide set aan werkvormen waarmee je de communicatie met jezelf én met anderen kunt verrijken. Marshall Rosenberg is met zijn werk op het gebied van Geweldloze Communicatie een grote inspiratiebron geweest voor de CONTACT-(K)IT. Door zijn gedachtegoed als basis te gebruiken voor de diverse werkvormen willen we je ondersteunen bij het vertalen van inzichten op dit gebied in concrete communicatieve vaardigheden. Ook degenen die zich door middel van het lezen van een boek, of het volgen van een training, hebben verdiept in Egostrippen® of Gestripte Communicatie® ervaren de hulpmiddelen uit de CONTACT-(K)IT van grote toegevoegde waarde. Ben je tot nu toe nog niet in aanraking geweest met de genoemde onderwerpen, ook dan kunnen de werkvormen je helpen om de communicatie met jezelf en met anderen te verrijken.

De CONTACT-(K)IT biedt onder andere ondersteuning bij het oefenen van je vaardigheden:
· Die bijdragen tot het strippen van je ego
· Tijdens het lezen van Marshall Rosenbergs boek Geweldloze Communicatie
· Tijdens het werken met het oefenboek van Lucy Leu
· Na een training Geweldloze Communicatie

Door regelmatig met de werkvormen te oefenen gaat het je steeds gemakkelijker af om je communicatie je eigen kleur te geven. Vanuit deze persoonlijke kleur ga je vervolgens op onderzoek uit naar het unieke kleurenpalet van de ander. Je verwijten, aannames, oordelen en vooroordelen over jezelf, anderen, situaties en dingen maken zo plaats voor het delen van je waarnemingen, het uiten van je gevoelens, het benoemen van je behoeften en het doen van concrete verzoeken om zo een nieuwe realiteit vorm te geven. Ook leer je te verstaan wat de ander bedoelt in plaats van te horen wat diegene zegt. Ervaar zelf hoe je meer authenticiteit, rust, contact, plezier en gelijkwaardigheid kunt creëren door je eigen communicatie repertoire uit te breiden.

Specificaties

ISBN13:9789081813600
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:4
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (1)

Contact - (k)it
Amber Zwartbol | 25 september 2012
Rick van Asperen heeft zich onder andere door het boek 'Geweldloze communicatie' laten inspireren en wil met zijn spel 'CONTACT - (k)it' werkvormen bieden waarmee je de communicatie met jezelf en andere kunt verbeteren.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

In de CONTACT-(K)IT tref je de volgende onderdelen aan:
- Uitleg van de werkvormen
- De onderstaande werkvormen:
- Oordeel of waarneming (34 kaarten)
- Wat voel ik als... (40 kaarten)
- Schat zoeken (40 kaarten)
- Verzoek, of toch niet (34 kaarten)
- Verzoek, hint of eis (44 kaarten)
- 80 Gevoelenskaarten
- 82 Behoeftekaarten
- Drie speelborden (Behoeftespeelbord,
- Gevoelensspeelbord en 'Verzoek, hint of eis')
- Drie verbindingsstroken
- Acht pionnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Contact - (k)it