Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Haagse streken van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh in Den Haag

Gebonden NL 2019 9789083035604
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Gij zult dat wel met mij eens zijn dat den Haag een zeer eigenaardige plaats is. Het is eigentlijk ’t centrum van de kunstwereld in Holland en tegelijk zijn de omstreken gevarieerd en zeer mooi, zoo dat men er altijd werken kan.’

Vincent van Gogh (1853-1890) is één van de opvallendste en geniaalste kunstenaars uit de negentiende eeuw. In 2019 is het 150 jaar geleden dat hij zich in Den Haag vestigde. Nergens in zijn volwassen leven woonde en werkte hij langer dan in Den Haag (1869-1873 en 1881-1883). Het Haagse verhaal is buitengewoon boeiend en nog vrijwel onbekend. Van Gogh is Den Haag en haar kunstenaars schatplichtig voor zijn artistieke en culturele ontwikkeling. Hij leefde inde negentiende eeuw op het kruispunt van oud en nieuw. Geen enkele kunstenaar geeft het schrijnende standsverschil, de industrialisatie en uitbreiding van de stad zo treffend weer als Van Gogh. Inspiratie vond hij niet alleen in de stad, maar ook in Scheveningen en de landelijke omgeving van Rijswijk, Voorburg en Leidschendam.

Het boek is het resultaat van uitgebreid onderzoek dat in de afgelopen jaren door kunsthistorica F.W. Hofstra, MA is gedaan. Nieuwe locaties en inzichten zijn in het boek verwerkt. Daarnaast vertelt het veel over de ontwikkeling van Van Gogh als beginnend kunstenaar en de atelierpraktijk in de negentiende eeuw. Aan de hand van de locaties wordt het verhaal van Vincent van Gogh verteld. Brieven, kunstwerken en locaties worden met elkaar verbonden. De lezer kan de catalogusnummers los lezen, maar kan ook wandelend, varend of op de fiets van locatie naar locatie reizen.

Specificaties

ISBN13:9789083035604
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Uitgeverij Hofcultuur
Verschijningsdatum:17-12-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Route 1: stad: Den Haag
Route 2: weilanden: Den Haag - Rijswijk - Voorburg - Leidschendam
Route 3: strand: Den Haag - Scheveningen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Haagse streken van Vincent van Gogh