Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Diversiteit als uitdaging

De zin en onzin van divers talent

Paperback Nederlands 2011 9789085069263
Voormalig top 10074 dagen in de Top 100
Verkooppositie 2027Hoogste positie: 18
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De komende jaren zal diversiteit het thema bij uitstek op de arbeidsmarkt zijn. De babyboomers zullen massaal met pensioen gaan, terwijl het geboortecijfer in heel Europa laag blijft. Hierdoor zullen niet eerder vertoonde gaten in de arbeidsmarkt ontstaan. Hoewel deze kennis alom aanwezig is, is er mede door de recente crisis te weinig tractie en urgentie in de maatschappij.

'Diversiteit als uitdaging' laat met name zien wat diversiteit kan toevoegen aan de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven en het publieke domein. We moeten verder kijken dan geslacht, leeftijd of culturele herkomst en alle talenten benutten.

Hoewel diversiteit al enkele jaren een veelbesproken onderwerp is, komt een gedegen diversiteitsbeleid bij veel organisaties nog niet van de grond. Sommige beperken zich tot het benoemen van het thema, terwijl organisaties die wel serieus werk maken van diversiteit vaak niet verder komen dan genderbeleid.

Ralf Knegtmans geeft in dit boek praktische tips en 'best practices' om succesvol aan de slag te gaan met diversiteit. Hij baseert zich daarbij niet alleen op zijn eigen praktijkervaring, maar ook op een groot aantal gesprekken met CEO's, toezichthouders, practice leaders en toptalenten met diverse achtergrond.

Specificaties

ISBN13:9789085069263
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:20-1-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Diversiteit als uitdaging
Jasper van Dorp | 21 februari 2012
Veel organisaties vullen de (senior)management- en directieposities nog op een traditionele manier in. Ze nemen voornamelijk westerse, blanke mannen aan of laten ze doorstromen. Dit viel Ralf Knegtmans op, hij is managing partner bij een gerenommeerd executive search-bureau. Zijn boek 'Diversiteit als uitdaging' is dan ook een oproep om het roer eens om te gooien en serieus werk te gaan maken van diversiteit.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.9 van de 5
9 stemmen
8
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

interview
De Boekenkast van Ralf Knegtmans, werver en intellectueel
Joep Schrijvers 3 mei 2011 Bij sommige mensen voel je je direct vertrouwd. Er is geen stemmetje dat je waarschuwt dat er iets niet pluis is. Zo iemand is Ralf Knegtmans. Hij is innemend, alert en praat met gepaste scherts. Je zou je overdonderd kunnen voelen, maar zijn ogen nemen het minste geringste daarvan weg. Daarvoor kijkt hij te vrolijk en te nieuwsgierig de wereld in: alles oké! Doe ik het goed? We zitten in de zonnige vergaderkamer aan de voorkant van zijn kantoor. Het uitzicht kan niet Amsterdamser. Het pand van zijn bedrijf heeft de aangebouwde vleugel van het Concertgebouw als overbuurman. Het is druk op straat. Het is vrijdagmiddag. We zijn onmiskenbaar in Oud-Zuid.
podcast
Ralf Knegtmans over diversiteit
Pierre de Winter 19 februari 2011 ‘Voor 2012 tot 2040 dreigen ernstige tekorten op de arbeidsmarkt. Om een kans te maken in de war for talent moet er meer aandacht komen voor diversiteit, ook voor ouderen en biculturelen.’ Ralf Knegtmans schreef daarom Diversiteit als uitdaging. Hij sprak met M&L over de leer van de similarity attraction, netwerken in eigen kring en andersoortig talent.
interview
Ralf Knegtmans: ‘Diversiteit krijg je niet overnight voor elkaar’
Pierre de Winter 7 januari 2011 Hoewel diversiteit al enkele jaren een veelbesproken onderwerp is, komt een gedegen diversiteitsbeleid bij veel organisaties nog niet van de grond. Ralf Knegtmans maakt in Diversiteit als uitdaging de problematiek duidelijk en geeft best practices.
column
Diversiteit als uitdaging
Ralf Knegtmans 16 december 2010 Het is alom bekend dat de Nederlandse beroepsbevolking snel aan het vergrijzen is. Dat er in heel Europa te weinig jongeren bijkomen en er dus een simultane ontgroening plaats vindt, zal ook niemand verbazen.

Over Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner van het gerenommeerde Leadership Consulting & Executive Search-kantoor De Vroedt & Thierry. Dit 45-jarige bedrijf ziet het als uitdaging om op een vernieuwende manier naar talent te kijken. Naast zijn reguliere werk was Ralf Knegtmans de afgelopen tien jaar columnist bij onder andere FD.nl, De Financieele Telegraaf, Management Team, Elsevier Magazine, Nu.Zakelijk en BNR. Hij schreef onder andere de boeken Toptalent: De 9 universele criteria, Diversiteit als uitdaging, Hoe word je CEO? en Agile Talent. Ook schreef hij verschillende hoofdstukken in boeken over strategisch talentmanagent. Ralf Knegtmans is een veelgevraagd spreker op zijn expertisegebied. Hij geeft interactieve lezingen en presentaties voor congressen, bedrijven en universiteiten in binnen en buitenland.

Andere boeken door Ralf Knegtmans

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1 - Wat is diversiteit?

Wat is diversiteit?
Hokjesdenken en monoculturen
De winst van diversiteit
Wanneer werkt diversiteit?
Veelvoorkomende misverstanden over diversiteit

Deel 2 - Soorten diversiteit

Nieuwe Nederlanders
Hoge hakken in de board?
Matuur talent
De multigeneratie workforce

Deel 3 - Tips voor divers talent

Multicultureel talent
Vrouwelijk talent
Ouderen

Deel 4 - Tips voor bedrijven met diversiteitsambities

Diversiteit begint aan de top!
Tips voor werkgevers hoe om te gaan met divers talent
Een kritische blik op diversiteit

Nawoord
Literatuur
Verklarende woordenlijst
Met dank aan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diversiteit als uitdaging